Σάββατο 17 Μαΐου 2014

"Σταμάτης" και "Γρηγόρης" γένους θηλυκού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία... φίλη, την Ampelfrau, ενδέχεται να αποκτήσει ο εμβληματικός γερμανικός Ampelmann, ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης των γερμανικών φαναριών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι Σοσιαλδημοκράτες στην περιοχή Mitte του Βερολίνου, θέλουν να εισαχθεί μια θηλυκή εκδοχή του κόκκινου και του πράσινου Ampelmann, ένα από τα διαρκή σύμβολα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ώστε να αντικατοπτρίζει την ισότητα των φύλων. Η "Ampelfrau" (όπως αποκαλούν τη γυναικεία φιγούρα) πρέπει να είναι «μοντέρνα και γεμάτη αυτοπεποίθηση», πρότεινε το SPD σε μια τοπική συνέλευση στις 12 Μαΐου.



«Η γυναικεία παρουσία πρέπει να είναι μεγαλύτερη στους δρόμους της πρωτεύουσας», δήλωσε η περιφερειακή αρχηγός του SPD, Martina Matischok-Yesilcimen που υπέγραψε την πρόταση αυτή.

Η φιγούρα του Ampelmann εισήχθη στο Ανατολικό Βερολίνο το 1969 και εξαπλώθηκε σε όλη την πόλη μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, αποκτώντας διάσταση λατρείας που έφθασε πολύ πέρα από τα όρια της πόλης. Σχεδιαστής του Ampelmann ο Karl Peglau, ψυχολόγος στην υπηρεσία μεταφορών του Ανατολικού Βερολίνου.

Ο Ampelmann αποτελεί δημοφιλές σουβενίρ της γερμανικής πρωτεύουσας, κοσμώντας διάφορα αναμνηστικά του Βερολίνου, από μπλουζάκια μέχρι βαλίτσες.

Η Matischok-Yesilcimen δεν επιμένει να εμφανιστεί η "Ampelfrau", η θηλυκή εκδοχή του Ampelmann στις βασικές τουριστικές περιοχές του Βερολίνου. Υπάρχει αρκετός χώρος σύμφωνα με την ίδια να εγκατασταθεί σε φανάρια σε άλλα σημεία της πόλης.

Σε άλλες πόλεις της Ανατολικής Γερμανίας, όπως στη Δρέσδη, ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους γυναικείες φιγούρες στα φανάρια.

Το νέο σήμα με τη γυναικεία φιγούρα θα πρέπει να είναι «μοντέρνο» και να μην έχει αλογοουρά ή να φορά φαρδιές φούστες όπως συνηθίζεται στις υπάρχουσες εκδοχές, σημειώνει το κόμμα. Μίνι φούστες και ψηλά τακούνια είναι επίσης ακατάλληλα, τονίζει το κόμμα.

Η συνέλευση της περιφέρειας θα συζητήσει την πρόταση του SPD στις 22 Μαΐου και θα παραδώσει τα συμπεράσματά της στην επιτροπή μεταφορών για περαιτέρω ενέργειες, είπε η Matischok-Yesilcimen.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.