Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Νέα λύση για τις τροφικές αλλεργίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην ανάπτυξη ενός νέου τύπου αλευριού στοχεύουν επιστήμονες.

Ένα υβριδικό αλεύρι ίσως σύντομα να αποτελεί τη βάση για τις διατροφικές θεραπείες απευαισθητοποίησης από σοβαρές αλλεργίες.

Στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Agricultural and Food Chemistry οι επιστήμονες αναφέρουν την ανάπτυξη ενός νέου τύπου αλευριού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε διατροφικές θεραπείες απευαισθητοποίησης για τους πάσχοντες από τροφικές αλλεργίες συμπεριλαμβανομένων των φιστικιών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές από τα 170 τρόφιμα που έχουν καταγραφεί ως αλλεργιογόνα, τα φιστίκια μπορεί ναι είναι τα πιο επικίνδυνα με αλλεργικές αντιδράσεις που κυμαίνονται από ήπια φαγούρα μέχρι σοβαρό αναφυλακτικό σοκ.

Η χορήγηση του ύποπτου αλλεργιογόνου σε μικρές δόσεις σε περιβάλλον νοσοκομείου, είναι γνωστή ως μέθοδος απευαισθητοποίησης και στοχεύει στην σταδιακή απευαισθητοποίηση του πάσχοντα από το ύποπτο αλλεργιογόνο. Ωστόσο, το άλευρο φιστικιού, που ήδη χρησιμοποιείται, μπορεί να έχει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η ομάδα των ερευνητών σχεδίασε ένα νέο τύπο αλευριού που θα μπορέσει να ελέγξει τις τροφικές αλλεργίες, χωρίς όμως να προκαλεί επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το τροποποιημένο αλεύρι συνδυάζει τις πολυφαινόλες των κράνμπερι με τις πρωτεΐνες των φιστικιών και δοκιμάστηκε ήδη σε πειραματόζωα χωρίς να τους προκαλεί επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η τεχνική του τροποποιημένου άλευρου θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες τροφικές αλλεργίες.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.