Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Λάος: Νεκροί υπουργοί σε αεροπορική τραγωδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο του Λάος, στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Άμυνας της χώρας με τη σύζυγό του, ο δήμαρχος της Βιεντιάν και άλλοι αξιωματούχοι της χώρας, συνετρίβη σήμερα στο βόρειο, ορεινό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ένας ταϊλανδός αξιωματούχος και μια πηγή του υπουργείου Άμυνας του Λάος.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, επεσήμανε ένας εκπρόσωπος του ταϊλανδέζικού υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Εξάλλου το υπουργείο ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για ένα αεροπλάνο AN74-300 το οποίο συνετρίβη στις 06:15 (τοπική ώρα, 02:15 ώρα Ελλάδας).

Από την πλευρά του ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας του Λάος σημείωσε μιλώντας στο Ρόιτερς: «Ένα πολεμικό αεροσκάφος του Λαός συνετρίβη την ώρα που κατευθυνόταν προς το βόρειο τμήμα της χώρας. Ο δήμαρχος της Βιεντιάν, ο υπουργός Άμυνας και η σύζυγός του επέβαιναν σε αυτό».
Σύμφωνα με πηγές, τρεις άνθρωποι φέρονται να έχουν επιβιώσει από τη συντριβή.

Την πληροφορία για τον θάνατο του υπουργού Άμυνας Ντουανγκτσάι Πιτσίτ, που ήταν επίσης και αναπληρωτής πρωθυπουργός και μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Λάος, επιβεβαίωσε και μια πηγή από το περιβάλλον του.

Επίσης νεκροί φέρονται να είναι ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας και ο επικεφαλής προπαγάνδας του κόμματος.

Το Λάος, μια από τις πιο φτωχές χώρες της Ασίας, βρίσκεται υπό κομμουνιστικό καθεστώς από το 1975.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.