Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Πυρετός ενόψει των Πανελλαδικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προετοιμασία του υπουργείου Παιδείας για τη διοργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες φέτος ξεκινούν την Τετάρτη 28 Μαΐου, δηλαδή δέκα μέρες αργότερα σε σχέση με την πρακτική των τελευταίων ετών, λόγω των διπλών εκλογών.

Ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας καλείται φέτος να ανταπεξέλθει σε διπλό φόρτο εξετάσεων, καθώς εκτός από εκείνες των τελειόφοιτων και αποφοίτων λυκείου για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, προαγωγικές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου θα οργανωθούν, για πρώτη φορά, και για τους μαθητές της Α' Λυκείου. Σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα της Α' Λυκείου, το 50% των θεμάτων θα επιλεγεί κεντρικά με κλήρωση από τη Τράπεζα Θεμάτων και το υπόλοιπο 50% από τον διδάσκοντα του μαθήματος.

Για την καλύτερη προετοιμασία των εξετάσεων οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας έχουν ζητήσει από τους καθηγητές ορισμένων μαθημάτων της Α’ Λυκείου (Αρχαίων, Νεοελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας, Ξένης Γλώσσας) να βρίσκονται στα σχολεία τρεις ώρες νωρίτερα, αντί για δύο, όπως συμβαίνει συνήθως σε μέρες εξετάσεων.

Επίσης, μελετάται οι εξετάσεις της Α' Λυκείου να αρχίζουν στις 11 π.μ., ώστε οι καθηγητές να πάρουν τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και να έχουν χρόνο ώστε να επιλέξουν οι ίδιοι τα υπόλοιπα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.