Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ακρωτηριάζεται η ψυχή και το πάθος;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης διανύει μια από τις καλύτερες χρονιές της, «χτυπώντας» στα ίσα τα δύο «μεγαθήρια» του ισπανικού ποδοσφαίρου, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει καταφέρει να μεταδώσει στους παίκτες του το πάθος του για τη νίκη, φέρνοντας τους «ροχιμπλάνκος» στην κορυφή της Primera Division λίγο πριν το φινάλε και στα ημιτελικά του Champions League…

Κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, όμως, σε μία έδρα που η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε με 1-0 και η Ρεάλ απλά απέσπασε ισοπαλία 1-1, τα βρήκε σκούρα και κινδύνεψε να χάσει το «τρένο» της κορυφής. Μόλις στο 6ο λεπτό, βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κι όμως, κατάφερε, όχι μόνο να επιστρέψει, αλλά και να πάρει τη νίκη που τη διατήρησε σε θέση οδηγού. Ο Ντιέγκο Κόστα ισοφάρισε στο 22’ και ο Κόκε, 10 λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Οι παίκτες του Σιμεόνε επέδειξαν ιδιαίτερο πάθος παρά τις δυσκολίες και πώς θα μπορούσαν, άλλωστε, να κάνουν διαφορετικά, από τη στιγμή που μερικές ώρες πριν, στο ξενοδοχείο, είχαν ακούσει την ιστορία μιας γυναίκας που χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλά περισσότερα από μια δύσκολη έδρα για το δικό της «πρωτάθλημα».

Τον Οκτώβριο του 1991, η Ιρένε Βίγια και η μητέρα της, Μαρία, που εργαζόταν για την ισπανική αστυνομία, πήγαιναν με το αυτοκίνητο στο σχολείο στη Μαδρίτη, όταν μία βόμβα που είχε τοποθετήσει η ΕΤΑ εξεράγη κάτω από το αμάξι τους. Η 12χρονη τότε Ιρένε «έχασε» και τα δύο πόδια της και 3 δάχτυλα από το ένα της χέρι και η μητέρα της ένα πόδι κι ένα χέρι.

Στα 35 της, πια, η Ιρένε είναι παντρεμένη με τον Αργεντίνο συμπατριώτη του Σιμεόνε, Χουάν Πάμπλο Λάουρο και μητέρα ενός μικρού αγοριού. Κατάφερε να ξεπεράσει την τραυματική της εμπειρία και πλέον εργάζεται ως life coach και δημοσιογράφος. Παράλληλα, είναι παραολυμπιονίκης με την Ισπανία στο αλπικό σκι, ενώ έχει και συγγραφικό έργο, με το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Ποτέ δεν είναι αργά, πριγκίπισσα», να διηγείται την ιστορία 6 χαρακτήρων που έχουν να ξεπεράσουν προβλήματα όπως η αναπηρία, ο εθισμός στα ναρκωτικά και ο καρκίνος.

Ο Σιμεόνε της ζήτησε να μιλήσει στους παίκτες του κι εκείνη δεν αρνήθηκε: «Ο Σιμεόνε ήθελε να συνεχίσει να μεταδίδει στην ομάδα του δύναμη, κίνητρο και αφοσίωση. Πιστεύω ότι η ιστορία μου και το μήνυμα που έστειλα κατάφεραν αυτό που ήθελε. ΄Ηταν μία έξτρα ώθηση για μία ομάδα που δείχνει ότι δεν υπάρχουν όρια και ξέρει ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Η Βίγια, που περιγράφει τον εαυτό της ως ένα άτομο «χαρούμενο, εξωστρεφές που θέλει να απολαμβάνει τη ζωή στο έπακρο», σε μία 40λεπτη παρουσίαση έδειξε στους παίκτες τη σημασία του να παλεύεις, να μην εγκαταλείπεις ποτέ και να έχεις την αυτοπεποίθηση του να γνωρίζεις ότι μπορείς να γίνεις καλύτερος: «Τους είπα την ιστορία της ομάδας μου (του σκι). Τους μίλησα για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην αρχή και πώς, παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς και τα προβλήματα, με αποφασιστικότητα, προπόνηση και προετοιμασία καταφέραμε να τερματίσουμε στο βάθρο ακόμα κι εκτός Ισπανίας.

Η αντίδραση των παικτών ήταν απίστευτη. Τα πρόσωπά τους τα είπαν όλα. Στην αρχή νεκρική σιγή και μετά αγκαλιές και συγχαρητήρια. Έφυγαν εντυπωσιασμένοι».

Έχοντας στο μυαλό τους όλα αυτά που είχαν ακούσει λίγο νωρίτερα, οι «ροχιμπλάνκος» έφυγαν με το διπλό από την έδρα της Μπιλμπάο. «Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικός, ένας από τους καλύτερους της σεζόν. Ήταν ανίκητοι! Σου δίνει μεγάλο κίνητρο, αν και φυσικά τα ένσημα ανήκουν ολοκληρωτικά στον Σιμεόνε και τους παίκτες του», λέει η Βίγια.

Ο προπονητής της Ατλέτικο εξήγησε τον λόγο που κάλεσε τη φίλη του, με την οποία μοιράζεται τις ίδιες αξίες: «Την καλέσαμε απλά για να μας πει την ιστορία της ζωής της, ώστε να μπορέσουμε να δούμε την πραγματικότητα. Μας έκανε πραγματικά απίστευτο καλό, νιώσαμε πολύ άνετα και πλέον έχουμε άλλη μία φίλη στην Ατλέτικο».

Την άποψη του Αργεντίνου τεχνικού συμμερίζονται και οι παίκτες του, όπως ο Φιλίπε Λουίς, που ανέβασε, μάλιστα, στο Twitter φωτογραφία του που κρατά το βιβλίο της Βίγια: «Έχω πολύ καιρό να συγκινηθώ τόσο από κάτι. Προσωπικά, έχω περάσει δύσκολες καταστάσεις που δεν είναι, όμως, ούτε το 1/10 από αυτά που πέρασε αυτή η γυναίκα – μαχητής. Μπορείς να δεις τη ζωή από δύο πλευρές. Και το παράδειγμα που μας δίνει εκείνη βλέποντας τη θετική και την αισιόδοξη πλευρά είναι απίστευτο».

Σίγουρα αν η Ατλέτικο καταφέρει να ολοκληρώσει τη χρονιά με έναν ή – γιατί όχι – και με δύο τίτλους, δεν θα ξεχάσει στην πρόποση που θα κάνει τη Βίγια, που αποδεικνύει ότι ο ακρωτηριασμός του σώματος δεν συνεπάγεται και ακρωτηριασμό της δίψας για ζωή!


Πηγή: http://www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.