Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ποια είναι η κύρια πηγή εσόδων κάθε χώρας του πλανήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο παγκόσμιος χάρτης εξαγώγιμων προϊόντων.

Την κύρια πηγή εσόδων για κάθε χώρα του πλανήτη παρουσιάζει το Globalpost.com, δημιουργώντας έναν παγκόσμιο χάρτη εξαγώγιμων προϊόντων, με στοιχεία από το CIA Factbook, καθιστώντας απλό το να καταλάβει κανείς τις τεράστιες διαφορές που επικρατούν σε κάθε ήπειρο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι κύριες πηγές εσόδων σε Μέση Ανατολή, κεντρική Ασία, Ρωσία και το βόρειο κομμάτι της Αφρικής προέρχονται από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Ευρώπη από την άλλη είναι ένα τεράστιο εργοστάσιο, αφού στη Γηραιά Ήπειρο κατασκευάζονται τα περισσότερα μηχανήματα και μηχανοκίνητα οχήματα.

Η Λατινική Αμερική εξάγει κυρίως τρόφιμα (με την Αργεντινή να ξεχωρίζει για την σόγια και τα παραπροϊόντα της, κυρίως ζωοτροφές και φυτικά έλαια), πετρέλαιο και χαλκό (Χιλή).

Η Αφρική ξεχωρίζει για τον ορυκτό της πλούτο. Στον Βορρά υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου, στο νότο βγαίνει το 98% της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών και το 77% της παγκόσμιας παραγωγής χρυσού.

Η Ασία στηρίζει την οικονομία της στην παραγωγή αμιγώς τεχνολογικών ηλεκτρονικών προϊόντων, στην εξαγωγή ξύλου, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και πολύτιμων λίθων.

Στην εξαγωγή καταναλωτικών αγαθών στηρίζονται οι Η.Π.Α.

Ο άνθρακας αποτελεί τη κυριότερη μορφή ενέργειας αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία αλλά το πρώτο εξαγώγιμο προϊόν.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.