Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Τι είναι ο Πλανήτης 9 που απειλεί να καταστρέψει τη Γη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από τον πλανήτη μας.

Το 2014 ερευνητές ανέφεραν για πρώτη φορά ότι ίσως υπάρχει ένας 9ος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα. Τον Ιανουάριο του 2014 η υπόθεση επιβεβαιώθηκε από τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech).

Τι είναι ο Πλανήτης 9 που απειλεί να καταστρέψει τη Γη

Ο Πλανήτης 9 (γνωστός και ως Χ) είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και μια πλήρης περιστροφή γύρω από τον Ήλιο, έχει διάρκεια από 10.000 ως 20.000 χρόνια.

Ο Πλανήτης 9 κινείται σε τροχιά πέρα από τον Ποσειδώνα και εκτιμάται πως έχει περίπου 5.000 φορές τη μάζα του Πλούτωνα (ο οποίος υποβιβάστηκε σε νάνο και φέρει την ταπεινή ονομασία «αστεροειδής 134340»). Επίσης,, περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε μια απόσταση τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Τώρα, αυτός ο μακρινός πλανήτης απειλεί την ανθρωπότητα με εξαφάνιση. Σύμφωνα με τον Daniel Whitmire, διαπρεπή ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα και νυν καθηγητής στο τμήμα μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Άρκανσας, ο 9 πλησιάζει προς τη Γη και δεν αποκλείεται να τη χτυπήσει μέσα στον Απρίλιο!

Μάλιστα, εξαιτίας της κίνησης του Ήλιου, ήδη έχει προκληθεί βροχή από κομήτες που βρίσκονται σε τροχιά προς τον πλανήτη μας. Αυτοί, όπως δήλωσε στην MailOnLine, θα σπάσουν σε κομμάτια και θα χτυπήσουν τη Γη, καταστρέφοντας κάθε ίχνος ζωής, όπως έγινε πριν δισεκατομμύρια χρόνια με τους δεινόσαυρους.

Ο συνταξιούχος σήμερα καθηγητής αστροφυσικής Dr Whitmire είχε δημοσιεύσει την πρώτη του έρευνα για τη σχέση μεταξύ του Planet X και μαζικών καταστροφών στο περιοδικό Nature το 1985, ενώ εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.