Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ιταλικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μη δεσμευτική προσφορά φέρεται να έχει υποβάλει η ιταλική Trenitalia στον διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς απέστειλε επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ με την οποία εκφράζει ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού παρόχου σιδηροδρομικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η ιταλική κρατική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Gruppo Ferrovie Stato Italiane,υπέβαλε την εκδήλωση ενδιαφέροντος λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έχει θέσει το ΤΑΙΠΕΔ, ήτοι την επόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές έως τις 31 Μαΐου.

Το ενδιαφέρον της Trenitalia για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποδίδεται στην πρόθεσή της να καταστεί άμεσα νόμιμος διεκδικητής με απώτερο στόχο των Ιταλών να αποκτήσουν πρόσβαση τόσο στις πληροφορίες που αφορούν την ιδιωτικοποίηση, όσο και στην ίδια την εταιρεία.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν αξιόπιστες πηγές, η εν λόγω προσφορά παραμένει μη δεσμευτική και δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε δεσμευτική προσφορά μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία τη 31ης Μαΐου.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.