Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Περπατώντας πάνω από ένα ουράνιο τόξο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες σχοινοβατώντας πάνω από τον καταρράκτη Smoke της Βραζιλίας.

Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο Bruno Graciano στο Cachoeira da Fumaca στην Βραζιλία στον καταρράκτη Smoke και είναι άκρως εντυπωσιακές.

Στις εικόνες φαίνεται ο ριψοκίνδυνος Riginaldo Gomes ο οποίος σχοινοβατεί και φαίνεται σαν να περπατάει πάνω από το ουράνιο τόξο που έχει σχηματιστεί. Το νερό που «εκτοξεύεται» από τον καταρράκτη δημιουργεί ένα εντυπωσιακό ουράνιο τόξο με τον φωτογράφο να εκμεταλλεύεται την κάθε στιγμή για να τραβήξει τις μοναδικές φωτογραφίες με την παρουσία του άνδρα. Ο 29χρονος Graciano πέρασε μερικές μέρες καταγράφοντας τα ριψοκίνδυνα «περάσματα» των σχοινοβατών από το σημείο κατά τις επισκέψεις τους από το Νοέμβριο του 2015 έως και Μάρτιο 2016.

Οι καταρράκτες σύμφωνα με τον φωτογράφο έχουν περίπου 60 μέτρα ύψος και 50 μέτρα πλάτος και είναι ένας χώρος αναψυχής για τους ατρόμητους που αγαπούν το ύψος. Υπάρχουν διάφοροι καταρράκτες με το ίδιο όνομα στη Βραζιλία συμπεριλαμβανομένου και του δεύτερου ψηλότερου καταρράκτη στη χώρα με ύψος τα 340 μέτρα αλλά το συγκεκριμένο σημείο είναι το αγαπημένο όσων «παίζουν» με τα ύψη. Κατά τη διάρκεια των ημερών που απαθανάτισε τον Riginaldo βρέθηκαν εκεί και άλλοι σχοινοβάτες τους οποίους κατέγραψε επίσης με την μηχανή του.

Ο φωτογράφος που ζει στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας δήλωσε στη Daily Mail: «Αυτό ήταν ένα μαγικό ταξίδι. Αυτό που με γοήτευσε περισσότερο ήταν η αρμονία μεταξύ των σχοινοβατών και της φύσης. Κατά τη στιγμή της φωτογραφίας το απογευματινό φως χτύπησε το μπροστινό μέρος του καταρράκτη και την ομίχλη που δημιουργήθηκε από τις σταγόνες του νερού και σχηματίστηκε ένα πολύ όμορφο ουράνιο τόξο πάνω από τον Riginaldo. Κατάλαβα τότε ότι ήταν στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή και κατάφερα να καταγράψω αυτή την όμορφη εικόνα και μερικές άλλες.»

Οι εικόνες είναι πράγματι εντυπωσιακές και προκαλούν δέος...


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.