Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Τα νοσοκομεία τα πιο ενεργοβόρα κτίρια του δημοσίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το υπουργείο Υγείας μελετά συγκεκριμένα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας αναφορικά με το γεγονός ότι τα νοσοκομεία είναι τα πλέον ενεργοβόρα κτίρια του δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρά στη δημιουργία Ομάδας Εργασίας, που θα συνεργαστεί με όλους του εμπλεκόμενους φορείς, θα εξειδικεύσει προτάσεις για συμμετοχή στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα διαμορφώσει ολοκληρωμένη πρόταση σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ορίζοντας του οποίου ορίζεται ο Ιούλιος του τρέχοντος έτους. Παράλληλα θα μελετηθούν και οι τρόπου χρηματοδότησης των έργων.

Οι λύσεις πάντως που προτείνονται για την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι συγκεκριμένες, «οικονομικά συμφέρουσες και σύντομα αποσβέσιμες», όπως, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας του υπουργείου Υγείας με θέμα, «Η εθνική στρατηγική και οι επιχειρησιακές προτεραιότητες του τομέα Υγείας: Προτάσεις εξειδίκευσης της στρατηγικής στα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020».

Ειδικότερα προτείνονται: Αντικατάσταση λαμπτήρων πυρακτώσεως του οικονομικού τύπου, εγκατάσταση μονάδων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας στα νοσοκομεία, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και τοποθέτηση high frequency ballasts στη θέση των συμβατικών, εγκατάσταση αυτοματισμών και κεντρικών συστημάτων αυτόματου ελέγχου (BMS), εγκατάσταση Κεντρικών Ηλιακών Συστημάτων, αναβάθμιση Συστήματος Κλιματισμού, αντικατάσταση πετρελαίου με φυσικό αέριο ή υγραέριο και αναβάθμιση ή αντικατάσταση καυστήρων με νέους υψηλού βαθμού απόδοσης, διαμόρφωση ορθολογικής συμπεριφοράς και οικολογικής συνείδησης στους υπαλλήλους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.