Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

«Ψίχουλα» για τους νέους συνταξιούχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε αύξηση της φτώχειας των συνταξιούχων οδηγεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

Εφεξής όλο και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων θα πλησιάζει το όριο της φτώχειας. Κι αυτό όταν το 52% των λαϊκών νοικοκυριών της χώρας μας λόγω της υψηλής ανεργίας και φτώχειας που προκαλούν τα μνημόνια ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.

Θα πρέπει να τονιστεί, αναφέρουν Τα Νέα ότι εκτός από τις περικοπές έως 30% στις συντάξεις με το νέο νομοσχέδιο, περαιτέρω ελάττωση των συντάξεων θα φέρουν η δραματική μείωση των μισθών, η έκρηξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και η υψηλή και παρατεταμένη ανεργία.

Τον κίνδυνο παραγωγής φτωχών συνταξιούχων στο μέλλον αν εφαρμοστεί το νέο ασφαλιστικό επισήμανε ο καθηγητής του Παντίου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης αποκαλύπτοντας ότι οι νέες συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν τα 655 ευρώ για τους ασφαλισμένους με μέση αμοιβή.

Σύμφωνα με τον κ. Ρομπόλη η επεξεργασία στοιχείων δείχνει ότι:

- Ο μέος όρος αναπλήρωσης για ολόκληρο τον εργασιακό βίο δεν υπερβαίνει το 1,156.

- Δεν παρατηρούνται διαφορές σε παλιές και νέες συντάξεις για ασφαλιστικό χρόνο έως τα 25 έτη. Για παράδειγμα ασφαλισμένος με συντάξιμο μισθό 700 ευρώ και 25ετία θα πάρει σύνταξη 655 ευρώ.

- Από τα 25 έως τα 35 έτη ασφάλισης το ύψος της σύνταξης δεν βελτιώνεται αισθητά γεγονός που θα οδηγήσει σε διόγκωση της μαύρης εργασίας.

- Μετά τα 35 και έως τα 40-42 έτη σημειώνεται αύξηση των συντάξεων. Αυτό προϋποθέτει βεβαίως ότι κάποιος έχει δουλειά για 40 χρόνια με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση...


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.