Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης την Κυριακή στο Μεταξουργείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα διατεθούν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του δήμου Αθηναίων.

Τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους ενισχύει ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, σημείο αναφοράς για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Χωρίς ουρές, με προκαθορισμένο ραντεβού, χωρίς ταλαιπωρία, βάσει των μηχανογραφημένων δεδομένων, στηρίζει τους κατοίκους της Αθήνας που έχουν ανάγκη.

Την Κυριακή ο Κόμβος ζητεί τη βοήθεια όλων μας προκειμένου με τη σειρά του να τη διανείμει σε εκείνους που τη ζητούν.

Στις 10 Απριλίου, στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, τοματοχυμοί, όσπρια, λάδι, καφές, ρύζι, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, σάλτσες, φρυγανιές, μπισκότα, σοκολάτες κ.λπ.), φάρμακα (κάθε είδους) και προϊόντα προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, πάνες, χαρτί υγείας, είδη γυναικείας φροντίδας κ.ο.κ.).

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), σε συνεργασία με την εταιρεία ΚΛΕΟΣ Α.Ε., τη διαδικτυακή κοινότητα «Στηρίζουμε το ΑΥΡΙΟ μας», το Καφέ-Εστιατόριο «Μυροβόλος», την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΕΚΑΤΗ» και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής και Αστροναυτικής «ΕΛ.ΙΝ.Α.ΑΣ», διοργανώνουν την προσπάθεια στήριξης του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Το ΚΥΑΔΑ, που εποπτεύει τον Κόμβο, είναι το ίδρυμα του δήμου Αθηναίων που έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων και την καταπολέμηση των παραγόντων που τις οδηγούν στη φτώχεια, τον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση. Δραστηριοποιείται ως εξής:

Ανοιχτό Κέντρο Σίτισης στο οποίο παρέχονται καθημερινά, όλο το χρόνο, περίπου 1.400 μερίδες φαγητού, χωρίς καμία διάκριση, σε κάθε άνθρωπο που το χρειάζεται.

Στέγαση – Ξενώνες στους οποίους φιλοξενούνται 180 άτομα.

Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών (τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας 15422) όπου, αποκλειστικά και μόνο χάρη στις δωρεές πολιτών, εταιρειών και άλλων φορέων, προσφέρονται καθημερινά τρόφιμα, είδη καθαριότητας σπιτιού και προσωπικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια, φάρμακα και άλλα είδη σε περίπου 9.000 οικογένειες (εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισές με παιδιά) δηλαδή περίπου 25.000 πολίτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.