Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Προσφυγή στο ΣτΕ για τα «Αστέρια Γλυφάδας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικράτειας.

Αντισυνταγματική και παράνομη χαρακτηρίζουν την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος «Αστέρια Γλυφάδας» σε προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας δύο δημοτικοί σύμβουλοι και πέντε κάτοικοι της περιοχής.

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι με την σχετική μελέτη παραβιάστηκε το Σύνταγμα και η νομολογία του ΣτΕ καθώς νομιμοποιήθηκαν αυθαίρετες εγκαταστάσεις μέσα σε δασική έκταση, ενώ έγιναν πολλαπλές αυθαίρετες υπερβάσεις του ορίου δόμησης και αυθαίρετες αλλαγές στις χρήσεις των ακινήτων. ¨Όπως εκτιμούν με βάση τις μελέτες, έχουν γίνει υπερβάσεις σε 17 κτίρια, ενώ έχουν κτιστεί πάνω από το επιτρεπόμενο όριο 11.516 κυβικά μέτρα. .Επιπλέον, επισημαίνουν πως η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι παράνομη, καθώς αγνοεί τον δασικό χαρακτήρα της περιοχής συμπληρώνοντας ότι ομαδοποιεί τις αυθαίρετες και τις μη νόμιμες κατασκευές κάτω από το πέπλο των υφιστάμενων κτισμάτων.

Στην προσφυγή τους, οι κάτοικοι, επισημαίνουν ότι η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων είναι μη νόμιμη καθώς δόθηκε από τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και όχι από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο συγκρότημα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 400 κλινών, συνεδριακό κέντρο 600 ατόμων, συγκρότημα κέντρου αναζωογόνησης και ομορφιάς, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εκθεσιακό χώρο , bungalows, εστιατόρια, πισίνες, κτίρια υποδοχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.λπ. Με το νέο επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπεται η ριζική ανακαίνιση του τουριστικού συγκροτήματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.