Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Στις 20 Μαρτίου ο 5ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καμίνης: Η Αθήνα σας προσκαλεί στην ετήσια διοργάνωση άμιλλας, παιδείας, άθλησης και πολιτισμού.

Η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή του 5ου Ημιμαραθωνίου δρόμου της Αθήνας άρχισε σήμερα με την συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό μέγαρο της πόλης με την παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη, του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου και του προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ Χρήστου Τεντόμα.

«Ο 5ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, σηματοδοτεί την έναρξη της δρομικής περιόδου. Τρέξτε, περπατήστε, και πάνω από όλα χαμογελάστε! Η Αθήνα σας προσκαλεί σε αυτήν την όμορφη ετήσια διοργάνωση άμιλλας, παιδείας, άθλησης και πολιτισμού. Με τον 5ο Ημιμαραθώνιο, που αποτελεί πλέον αθλητικό θεσμό και δρομικό γεγονός της πόλης καλωσορίζουμε όλοι μαζί την άνοιξη. Ο αγώνας φέτος θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου, κάτι που αποτελούσε το πάγιο αίτημα της δρομικής κοινότητας και εδώ και διεθνώς, με δεδομένες τις καλές συνήθως καιρικές συνθήκες, αλλά και για την διευκόλυνση των δρομέων, οι οποίοι τον Μάιο αντιμετώπιζαν στην Αθήνα, ζητήματα διαμονής λόγω πληρότητας των υποδομών», είπε ο Γιώργος Καμίνης.

Ο Δήμαρχος της πόλης στάθηκε στη συνεργασία με την ομοσπονδία, καθώς είπε: «Η συνεργασία, μεταξύ ΣΕΓΑΣ - του οποίου την συμβολή, την σημαντική παρουσία, την προσφορά και την τεχνογνωσία του, όλοι αναγνωρίζουμε και τιμούμε – του δήμου της Αθήνας και του ΟΠΑΝΔΑ υλοποιείται με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για τη διοργάνωση των τριών μεγάλων αθλητικών γεγονότων (Ημιμαραθώνιο, Pole Vault, Μαραθώνιος), που έχουν μείζονα σημασία για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας. Ο αθλητισμός, η παιδεία και η άθληση αποτελούν κοινωνικό αγαθό για όλους τους πολίτες. Προτεραιότητα μας είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η άθληση για όλους , ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Και η αναβαθμισμένη συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ αυτό τον βασικό στόχο έχει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος είπε: «Ο Δήμος και ο ΣΕΓΑΣ έχουν μια ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι μια διοργάνωση, η οποία λειτουργεί υπέρ του υψηλού και μαζικού αθλητισμού. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας δεν είναι μόνο ένας μεγάλος αγώνας είναι μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού, μια θαυμάσια ευκαιρία να αναδειχθεί η πόλη. Πέρα και πρώτα από όλα ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι ο αγώνας, που μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για να βάλουμε την άθληση στη ζωή μας. Από φέτος έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα τον οικογενειακό αγώνα 3χλμ. Εμείς θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους πολίτες, αλλάξτε το ρυθμό της ζωής σας. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διατηρηθεί ο αγώνας σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε ο αγώνας αυτός να γίνει ανοιξιάτικη γιορτή Αθλητισμού και πολιτισμού. Ευελπιστούμε πως θα φτάσουμε το όριο των 20.000 συμμετοχών σε όλες τις αποστάσεις».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.