Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Πάνου Καλλίτση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα δραματικά λεπτά του Πάνου Καλλίτση στην ενέδρα έξω από το σπίτι του

Τι είπε η γυναίκα του στους αστυνομικούς.

Ενστικτωδώς αντέδρασε ο Πάνος Καλλίτσης στην επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο το βράδυ έξω από το σπίτι του. Η αντίδρασή του ήταν αυτή που προκάλεσε πανικό στους δράστες.

Η Ελενα Χριστοπούλου, σύζυγος του γνωστού κομμωτή και make up artist, Πάνου Καλλίτση, κατέθεσε στην αστυνομία περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε το βράδυ του Σαββάτου έξω από το σπίτι τους στον Λυκαβηττό.

«Επιστρέφαμε στο σπίτι με το αυτοκίνητο λίγο μετά τις 20.00. Ο άντρας μου μπήκε στο γκαράζ και τότε είδαμε δύο άνδρες με όπλα στα χέρια να βρίσκονται δίπλα στο όχημά μας. Τρομοκρατηθήκαμε. Καταλάβαμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο Πάνος κλείδωσε τις πόρτες και έκανε όπισθεν για να ξεφύγουμε. Ηταν αδίστακτοι. Πυροβόλησαν στο τζάμι. Τότε άνοιξα την πόρτα και τους είπα να μη ξαναρίξουν. Μετά πυροβόλησαν τον Πάνο, ο οποίος αν και χτυπημένος είχε το σθένος να προσπαθήσει να με προστατεύσει. Πριν φύγουν του έριξαν ξανά πυροβολισμούς στα πόδια. Εγώ είχα βγει έντρομη στο δρόμο τρέχοντας, φωνάζοντας ‘‘βοήθεια’’», περιέγραψε στους αστυνομικούς η Ελενα Χριστοπούλου.

Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά πέντε κάλυκες. Οι δράστες τραυμάτισαν με δύο σφαίρες τον Πάνο Καλλίτση στα πόδια και με μία επιδερμικά στο θώρακα.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν ένα προς ένα τα στοιχεία για να βρουν το κίνητρο της επίθεσης. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για απόπειρα ληστείας, χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

Οι δράστες πιθανότατα ήθελαν να αρπάξουν το χαρτοφύλακα που είχε πάνω του ο κομμωτής, πιστεύοντας ότι θα περιέχει τις εισπράξεις από το κατάστημά του στο Παλαιό Ψυχικό. Τελικά δεν κατάφεραν το σκοπό τους, διότι αιφνιδιάστηκαν από την τροπή που πήρε η επίθεση και τους πυροβολισμούς που ξεσήκωσαν τη γειτονιά με αποτέλεσμα να φύγουν από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού άπραγοι.

Ωστόσο αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο Καλλίτσης το βράδυ του Σαββάτου δεν είχε πάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό και προσθέτουν ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες παρακολουθούσαν το ζευγάρι και γνώριζαν ακριβώς τι ώρα θα φτάσουν στην οικία τους.

---------------

Που στρέφονται οι έρευνες για τη φονική επίθεση σε βάρος του Πάνου Καλλίτση


Τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του κομμωτή των διασήμων Πάνου Καλλίτση αναζητούν οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής. Οι τουλάχιστον δύο ασύλληπτοι κακοποιοί, που χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά επικίνδυνοι, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν είχαν σκοπό να ληστέψουν τον 41χρονο επιχειρηματία ή εάν σε βάρος του «εκκρεμούσε» συμβόλαιο θανάτου και ήταν μέλη «εταιρείας δολοφόνων».

Το πρώτο σενάριο, της ληστείας, όσο προχώρα η έρευνα φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο ωστόσο το γεγονός ότι οι δράστες δεν αφαίρεσαν τις εισπράξεις που είχε μαζί του ο Πάνος Καλλίτσης, περίπου 3.000, προβληματίζει τους έμπειρους αξιωματικούς.

Στο σημείο όπου είχαν στήσει τη φονική ενέδρα οι κακοποιοί ελέγχτηκε εξονυχιστικά από κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών και ήδη έχουν σταλεί στα εργαστήρια δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό για να διαπιστωθεί εάν οι δράστες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν.

Επίσης οι κάλυκες που βρέθηκαν στην πυλωτή της πολυκατοικίας στον περιφερειακό του Λυκαβηττού θα εξεταστούν ώστε να φανεί εάν το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν οι αδίστακτοι κακοποιοί έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Το χρονικό της επίθεσης

Νωρίς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 30 Ιανουαρίου, ο Πάνος Καλλίτσης μαζί με την σύζυγο του Έλενα Χριστοπούλου επέστρεφαν από την επιχείρηση τους στο Νέο Ψυχικό στο σπίτι τους που βρίσκεται στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.

Όταν ο γνωστός κομμωτής μπήκε στο κλειστό γκαράζ της πολυκατοικίας οι δύο ληστές εισέβαλαν στο χώρο πριν κατεβεί η γκαραζόπορτα και ζήτησαν από τον Πάνο Καλλίτση τις εισπράξεις.

Ο 41χρονος αρνήθηκε να τους δώσει τα χρήματα και ένας από τους δύο δράστες πυροβόλησε το τζάμι του συνοδηγού όπου βρισκόταν η Έλενα Χριστοπούλου βγάζοντας την έξω από το όχημα.

Τότε ο γνωστός κομμωτής επιτέθηκε προς τους δράστες όπου τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση στο στήθος. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες στα χέρια τους είχαν και σχοινιά τα οποία θα τα χρησιμοποιούσαν για να δέσουν τα θύματα τους όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η σύζυγος του τότε κατάφερε να ξεφύγει και να βγει από το γκαράζ φωνάζοντας βοήθεια. Οι ληστές έχασαν τη ψυχραιμία τους και αφού πυροβόλησαν δύο ακόμη φόρες τον Πάνο Καλλίτση έφυγαν από το γκαράζ.

Δύσκολες ώρες στο χειρουργείο

Ο 41χρονος σοβαρά τραυματισμένος διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον Πανό Καλλίτση με τη σύζυγο του και τον πατέρα του να βρίσκονται στο πλευρό από την πρώτη στιγμή.

Υποψίες στο στενό περιβάλλον

Από τις αρχές υπάρχουν υποψίες πως μπορεί οι δράστες να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Πάνου Καλλίτση που τους επέτρεπε να γνωρίζουν το πρόγραμμα του αλλά και τα χρήματα που έχει στην κατοχή του.

Ο γνωστός κομμωτής κατέθεσε σήμερα για τέσσερις ώρες στους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το βράδυ του Σαββάτου.

---------------

Συγκινεί η σύζυγος του Καλλίτση: Έκανε τα πάντα για να με προστατεύσει


«Είναι θαύμα που επέζησε. Είχε τη σφαίρα στην καρδιά στο στέρνο και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να με προστατεύσει», αναφέρει συγκλονισμένη η σύζυγος του κομμωτή, Πάνου Καλλίτση στο κανάλι Ε.

"Δεν βλέπαμε τα προσωπά τους, μας πλησίασαν, σχεδόν μας ακινητοποίησαν, μου έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο. Εύχομαι να μη συμβεί ούτε στον χειρότερό μου εχθρό αυτό", λέει περιγράφοντας τη φριχτή ένοπλη επίθεση που δέχθηκε αυτή και ο σύζυγός της το βράδυ του Σαββάτου.



---------------

«Τους ήθελαν ομήρους»

Εξιτήριο πήρε ο γνωστός κομμωτής.

Την ώρα που ο Πάνος Καλλίτσης πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν μετά από την επίθεση ενόπλων που δέχτηκε το Σάββατο το βράδυ έξω από το σπίτι του, η μητέρα του δίνει μια άλλη τροπή. Η Θέκλα Καλλίτση, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ανέφερε ότι κίνητρο των δραστών δεν ήταν μόνο η ληστεία, αλλά η ομηρία του γιο της και της νύφης της.

«Είχαν πρόγραμμα να τους δέσουν, να τους βασανίσουν για να μπορούν να πάρουν, αν μπορούν, ότι βρουν. Έφερε αντίσταση ο γιος μου… Εγκλωβίστηκαν, τυχαίο ήταν; Μπορεί και να τους παρακολούθησαν και να τους είχαν και στόχο…», ανέφερε σχετικά.

Στο μεταξύ, οι αρχές προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, μέσα από κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες και στοιχεία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.