Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

10 λόγοι για τους οποίους τα δίχρονα παιδάκια είναι αξιολάτρευτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αποκαλούμενη «τρομερή ηλικία των δύο ετών» είναι όντως τρομερή και μια μαμά γνωρίζει το γιατί. Επειδή σε αυτή την ηλικία υπάρχει ο «συνδυασμός» του μωρού (αμέτρητα ακόμη τα χάδια και τα φιλιά) αλλά και του μικρού παιδιού (ανεξαρτησία, επικοινωνία).

Ξεχάστε λοιπόν όσα αρνητικά έχετε ακούσει: εδώ είναι 10 λόγοι για τους οποίους τα δίχρονα παιδάκια είναι απλά αξιολάτρευτα!

Προκύπτει ανεξαρτησία (αλλά δεν σας ενοχλεί)
Μπορεί το δίχρονο παιδάκι σας να σας ζητάει να τα κάνει όλα μόνο του, από το φαγητό μέχρι τη βόλτα χωρίς το χέρι σας αλλά είναι κάτι που κατά βάθος καμαρώνετε. Αυτό επειδή μάλλον σε μερικά χρόνια θα το κυνηγάτε εσείς για να φάει φαγητό ή κάτι θρεπτικό τελοσπάντων. Απολαύστε λοιπόν αυτή την ανεξαρτησία, τώρα που μπορείτε.

Η δωροδοκία γίνεται επιλογή
Είναι η μαγική ηλικία όπου τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα ώστε να κατανοήσουν την έννοια της δωροδοκίας (π.χ μια καλή συμπεριφορά στο σουπερμάρκετ, ισοδυναμεί με ένα παγωτό χωνάκι). Όπως κάθε γονιός ξέρει , το κόλπο αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα «εργαλεία» που υπάρχουν στην ανατροφή των παιδιών που όμως με την πάροδο του χρόνου δεν πιάνει εξίσου καλά!

Οι συζητήσεις γίνονται διασκέδαση
Όταν επιτέλους αρχίζουν να μιλάνε καθαρά, αυτά που λένε είναι εξωφρενικά αστεία και ξεκαρδιστικά!

Οι δραστηριότητες δεν απαιτούν πάντα τη συμμετοχή της μαμάς
Το καλοκαίρι μπορεί πολύ εύκολα το παιδάκι σας να κάτσει στην παραλία και να παίξει με τα κουβαδάκια του στην άμμο και τον χειμώνα τα τουβλάκια του μπορούν επίσης να τον απασχολήσουν ευχάριστα για ώρες .

Τέλος στις ενοχές για την τηλεόραση
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας, παιδιά ηλικίας μικρότερης των 2 ετών δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου σε ενεργείς οθόνες (τηλεοράσεις, κινητά, ταμπλέτες, βιντεοπαιχνίδια κλπ). Μετά την ηλικία των 2 ετών, ο συνολικός χρόνος που μπορεί το παιδί να εκτίθεται σε εκπαιδευτικό μη-βίαιο υλικό στην τηλεόραση ή άλλα μέσα, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 1-2 ώρες ημερησίως. Τέλος λοιπόν στην ενοχές!

Εξακολουθούν να φορούν (ως επί το πλείστον) ό,τι θέλετε
Σε λίγα χρόνια θα απορρίπτουν τις ενδυματολογικές σας επιλογές και θα γίνουν οι προσωπικοί στυλίστες του εαυτού τους!

Τέλος στην οδοντοφυΐα
Η οδοντοφυΐα των 20 πρώτων δοντιών των μωρού ολοκληρώνεται στην ηλικία των 2 - 3 περίπου ετών. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει ένα τέλος στη γκρίνια και τα κλάματα και τα προβλήματα στον ύπνο.

Αντίο πάνες
Σίγουρα η εκμάθηση της χρήσης τουαλέτας είναι ένα δύσκολο «κεφάλαιο» αλλά μόλις γίνεται και αποχαιρετάτε την πάνα για πάντα, θα ξενοιάσετε εσείς και το παιδί σας!

Παίρνουν τον μεσημεριανό τους υπνάκο
Μια ή δυο ωρίτσες την ημέρα ησυχία είναι ένα θαυμάσιο δώρο! Απολαύστε το όσο ακόμη διαρκεί!

Τα ξεσπάσματα είναι ακόμη αστεία και όχι εξοργιστικά
Μπορεί για πρώτη φορά να μην συμφωνείτε σε κάτι αλλά πιστέψτε μας, η αντίδραση που έχει τώρα το παιδί σας είναι περισσότερο αστεία παρά εξοργιστική και παράλογη.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.