Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Οι μακελάρηδες της Καλιφόρνια είχαν «ριζοσπαστικοποιηθεί»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον τελευταίο καιρό εξασκούνταν στη σκοποβολή.

Οι δράστες του μακελειού με τους 14 νεκρούς την περασμένη εβδομάδα στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας είχαν «ριζοσπαστικοποιηθεί» εδώ και αρκετό καιρό και εξασκούνταν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην σκοποβολή, αλλά δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής στοιχεία που να δείχνουν ότι υπήρχε μια διεθνής συνωμοσία για την διάπραξη της επίθεσης αυτής, ανακοίνωσε χθες το FBI.

Οι αρχές έχουν επίσης στοιχεία ότι ο γεννηθείς στις ΗΠΑ 28χρονος Σάγεντ Ρίζουαν Φαρούκ και η Πακιστανή 29χρονη σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ είχαν εξασκηθεί στην σκοποβολή, κυρίως κοντά στο Λος Άντζελες, και μια από τις ασκήσεις τους είχε γίνει «τις ημέρες που προηγήθηκαν του συμβάντος αυτού», διευκρίνισε ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI στο Λος Άντζελες Ντέιβιντ Μπόουντιτς, αναφερόμενος στο μακελειό της περασμένης Τετάρτης στο Σαν Μπερναρντίνο.

Ο Φαρούκ και η Μαλίκ που διέπραξαν την «τρομοκρατική» αυτή ενέργεια, όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, "είχαν και οι δύο ριζοσπαστικοποιηθεί και αυτό είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό", πρόσθεσε ο Μπόουντιτς.

Η έρευνα εξάλλου γύρω από την επίθεση αυτή, η οποία συνεχίζεται «σε συνεργασία με τους ξένους εταίρους μας», θα επικεντρωθεί εφεξής στην αποσαφήνιση της διαδικασίας αυτής ριζοσπαστικοποίησης, σημείωσε.

Προς το παρόν έχουμε κάποιες ενδείξεις όσον αφορά τη χρονολογική σειρά των γεγονότων, αλλά δεν έχουμε ακόμη βεβαιότητες, πρόσθεσε επίσης ο αξιωματούχος του αμερικανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

«Το θέμα τώρα είναι να μάθουμε από ποιον και που ριζοσπαστικοποιήθηκαν. Ίσως να μην υπάρχει αυτό το 'από ποιον'. Συχνά αυτό γίνεται στο Ίντερνετ», υπογράμμισε.

Το FBI έχει στοιχεία για «τον σχεδιασμό, τη συμμετοχή και τη χρηματοδότηση» των δύο δραστών, οι οποίοι ήταν βαρειά οπλισμένοι για να διαπράξουν τη χειρότερη αυτή σφαγή εδώ και τρία χρόνια στο αμερικανικό έδαφος.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε και αυτός την Κυριακή ότι το ζευγάρι είχε «ακολουθήσει τη δηλητηριώδη οδό της ριζοσπαστικοποίησης» και δεσμεύτηκε να εντοπιστούν οι τρομοκράτες παντού, όπου κι αν βρίσκονται, χαρακτηρίζοντας "χυδαίους" και "δολοφόνους" τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στο οποίο η Μαλίκ φέρεται ότι δήλωσε πίστη πριν από την επίθεση.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας του Σάγεντ Φαρούκ δήλωσε χθες στο CNN ότι συναντήθηκε με τον πατέρα του, ο οποίος διέψευσε δηλώσεις που του αποδόθηκαν από την ιταλική εφημερίδα "La Stampa".

«Παίρνει τέσσερα ή πέντε διαφορετικά φάρμακα και δηλώνει ότι δεν έκανε αυτές τις δηλώσεις», εξήγησε ο Ντέιβιντ Τσέσλι. «Δεν θυμάται να έκανε καμία από αυτές τις δηλώσεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη La Stampa, ο πατέρας του Φαρούκ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε για τον γιο του, ο οποίος είχε το ίδιο όνομα με αυτόν, ότι: «Έλεγε ότι συμφωνεί με την ιδεολογία του Αλ Μπαγντάντι (του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους) για τη δημιουργία του ισλαμικού κράτους και είχε εμμονή κατά του Ισραήλ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.