Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Αρχαιολόγοι ενάντια στη δίωξη του ιστορικού Χάιντς Ρίχτερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρει σε ψήφισμά του το δ.σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), με ψήφισμα του διοικητικού συμβουλίου του, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ποινική δίωξη του γερμανού ιστορικού και πανεπιστημιακού Χάιντς Ρίχτερ με βάση το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νόμου 4285/2014. Θεωρεί, δε, πως είναι ανεπίτρεπτο να διώκεται ποινικά ένας ιστορικός για τις απόψεις που έχει διατυπώσει σε επιστημονική δημοσίευσή του.

«Ανεξάρτητα από τις όποιες επιστημονικές διαφωνίες για το έργο του Χ. Ρίχτερ, η ελευθερία της έκφρασης και της επιστημονικής έρευνας πρέπει να είναι δεδομένες και αυτονόητες, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Να υπενθυμίσουμε, τέλος, το προφανές, ότι αποτελεί κεκτημένο της επιστημονικής κοινότητας ο επιστημονικός διάλογος να διεξάγεται με ανταλλαγή τεκμηριωμένων επιχειρημάτων μακριά από λογικές και πρακτικές ποινικοποίησής τους», αναφέρει ο ΣΕΑ.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος του καθηγητή Χ. Ρίχτερ για συγκεκριμένες αναφορές στο βιβλίο του «Η Μάχη της Κρήτης», με το σκεπτικό ότι συνιστούν «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με εξυβριστικό περιεχόμενο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.