Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κραυγή αγωνίας από το “κολαστήριο” του Κορυδαλλού - Παρέμβαση του Τσίπρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από 22 ημέρες αποχής από την φαρμακευτική τους αγωγή, οι ασθενείς κρατούμενοι στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ανακοινώνοντας μέσω Twitter την έναρξη απεργίας πείνας.

To enikos.gr, από την πρώτη στιγμή έθιξε το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, προβάλλοντας φωτογραφίες αλλά και τις καταγγελίες των κρατουμένων οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση.
Μάλιστα, οι αποκαλύψεις του enikos.gr έφτασαν στη Βουλή, μετά από ερώτηση βουλευτή για την τραγική κατάσταση που επικρατεί.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Νίκος Χατζηνικολάου, μέσω της εκπομπής «στον ενικό» ζήτησε την παρέμβαση των συναρμόδιων φορέων για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Δείτε το βίντεο:







Οι κρατούμενοι του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο κράτησης.



Τα μηνύματα που αναρτούν οι κρατούμενοι στον λογαριασμό στο Twitter, με το όνομα «Κολαστήριο Κορυδαλλού», μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν.





Οι φωτογραφίες μέσα από το «κολαστήριο» και τα μηνύματα αγωνίας των κρατουμένων περιγράφουν μία ζοφερή κατάσταση, ενώ, σύμφωνα με τους ίδιους τους κρατούμενους, πρόσφατα πέθανε ένας καρκινοπαθής.



Τη Δευτέρα οι κρατούμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την αδιαφορία της κυβέρνησης και το απροχώρητο στο οποίο έχει φθάσει η κατάσταση.



-------------

Ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και ζήτησε ενημέρωση για το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι αρμόδιοι υπουργοί είπαν ότι επεξεργάζονται μέτρα και ο κ. Τσίπρας ζήτησε άμεσα να προχωρήσουν στην ανακοίνωσή τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.