Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Αποκαθιστούν τις ζημιές στον βεβηλωμένο τάφο του Καζαντζάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άρχισαν ήδη οι εργασίες.

Στην αποκατάσταση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο προχωρεί ο δήμος Ηρακλείου, μετά τη βεβήλωσή του από άγνωστους.

«Η δημοτική Αρχή ευαισθητοποιήθηκε άμεσα όταν έγινε γνωστό το συμβάν και ήδη σήμερα έχουν αρχίσει οι εργασίες» δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αριστέα Πλεύρη.

Αποκαθιστούν τις ζημιές στον βεβηλωμένο τάφο του Καζαντζάκη

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι θλιβερό και καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια πράξη, καθώς και το γεγονός ότι κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον τόπο ανάπαυσης του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που έχει αποτελέσει και τόπο προσκυνήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτονται το μνημείο».

Επίσης, η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι αφαιρέθηκε η πέτρινη πλάκα ώστε να αποκατασταθεί με τα ίδια γράμματα η επιγραφή «Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος», την οποία οι άγνωστοι κατέστρεψαν.

Εξάλλου σήμερα, συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου αποκατέστησαν τον Σταυρό, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί το οριζόντιο τμήμα του και οι εργασίες θα συνεχιστούν με το πέτρινο τμήμα του, ενώ η υπηρεσία πρασίνου θα ευπρεπίσει την περίμετρο του μνημείου.

Η βεβήλωση σημειώθηκε τις τελευταίας ημέρες από άγνωστο η αγνώστους που έσβησαν με σβουράκι την επιγραφή «δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» και ζωγράφισαν δίπλα της μια καρδιά.

Σημειώνεται ότι κατά καιρούς ο τάφος του Καζαντζάκη έχει βεβηλωθεί με σπάσιμο του σταυρού με και με συνθήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.