Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρατήρησης της Γης από το Διάστημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορά μαθητές και νέους ερευνητές.

Με μια εκδήλωση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στην οποία συμμετείχαν προσωπικότητες από το χώρο των διαστημικών τεχνολογιών, ξεκίνησε σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας, με θέμα την «Παρατήρηση της Γης από το Διάστημα», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές, νέους ερευνητές και επαγγελματίες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδιοργανώνουν το si-Cluster και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερωθούν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέοι ερευνητές, σχετικά με τα προγράμματα και τις εφαρμογές της παρατήρησης της Γης από το Διάστημα.

Τα πρωινά σεμινάρια στα ελληνικά, απευθύνονται στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα διεξαχθούν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Τα απογευματινά σεμινάρια, που απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, νέους ερευνητές και νέους επαγγελματίες, θα διεξαχθούν στα αγγλικά στις εγκαταστάσεις του Corallia/si-Cluster, στο α2-innohub στο Μαρούσι. Περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε εφαρμογές παρατήρησης της Γης με τη χρήση πραγματικών δεδομένων, που προσφέρονται από τους δορυφόρους της ESA και ιδιωτικούς δορυφόρους.

Αφορμή του προγράμματος αποτελούν η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος και οι εορτασμοί για τα δέκα χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Ο Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών si-Cluster, είναι το πρώτο και μοναδικό ‘οικοσύστημα' καινοτομίας, που δραστηριοποιείται στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.