Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε σχολείο της Μαγνησίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται 15χρονος μαθητής.

Κρούσμα μηνιγγίτιδας παρουσιάστηκε σε μαθητή του Γυμνασίου της Νέας Αγχιάλου. Το πρωί της Τετάρτης, το σχολείο ενημέρωσε τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μαγνησίας για την ύπαρξη ενός 15χρονου μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου, ο οποίος διαγνώστηκε με τη συγκεκριμένη νόσο και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Πληροφορίες του taxydromos.gr αναφέρουν πως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων της καλλιέργειας ώστε να διαπιστωθεί από ποιο μικρόβιο προσβλήθηκε ο μαθητής.

Το πρωί και ενώ ήταν προγραμματισμένη η προσέλευση των μαθητών ώστε να ενημερωθούν για το πρόγραμμα των εξετάσεων που ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη, η διεύθυνση του σχολείου και οι καθηγητές μετέφεραν τους μαθητές σε αίθουσα του λυκείου, όπου και τους ενημέρωσαν για το κρούσμα μηνιγγίτιδας αλλά και για τη λήψη των απαραιτήτων μέτρων χημειοπροφύλαξης. Εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου οδηγίες δόθηκαν και στους συμμαθητές του 15χρονου μαθητή στο φροντιστήριο αγγλικών.

Στο σημείο βρέθηκε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γαλάτης Αποστόλης ο οποίος ενημέρωσε μαθητές και καθηγητές για τον προγραμματισμό απολυμάνσεων στο γυμνάσιο και λύκειο της Αγχιάλου.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό υπάρχει ένα κλίμα έντονης ανησυχίας στην περιοχή και οι γονείς καταφεύγουν στο σχολείο αλλά και στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μαγνησίας ώστε να ενημερωθούν για τα μέτρα προφύλαξης των παιδιών τους.

 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.