Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

«Ας σκεφτούμε ΓΥΑΛΙγο την ανακύκλωση»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ειδικοί κάδοι για γυάλινες συσκευασίες στην Καρδίτσα.

Σε ειδική δράση, που περιλαμβάνει την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών (κυρίως μπουκαλιών) προχωρά ο δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με εταιρεία. Η δράση έχει κεντρικό σύνθημα «Ας σκεφτούμε ΓΥΑΛΙγο την ανακύκλωση».

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε η τοποθέτηση ειδικών κάδων - σε πρώτη φάση 16 - σε κεντρικά σημεία της πόλης, που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του κλάδου εστίασης και αναψυχής για να απορρίπτουν μπουκάλια και άλλες γυάλινες συσκευασίες.


«Ας σκεφτούμε ΓΥΑΛΙγο την ανακύκλωση» 

Η αναγκαιότητα της δράσης αυτής προέκυψε, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, από την διαπίστωση ότι στα κεντρικά σημεία της πόλης το σύστημα των κάδων ανακύκλωσης δεν επαρκεί για την συλλογή των χιλιάδων μπουκαλιών και άλλων άδειων γυάλινων συσκευασιών, λόγω του μεγάλου όγκου και ποσότητάς τους, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος να μένει εκτός των μπλε κάδων ή να καταλήγουν στους κάδους των κοινών απορριμμάτων.


Η κάθε επιχείρηση θα μπορεί πλέον να συλλέγει όλες τις γυάλινες συσκευασίες που παράγει σε μέσο που την εξυπηρετεί (δοχεία, τσάντες, σακούλες κ.α.) και στη συνέχεια θα τα μεταφέρει στον μπλε κωδονόσχημο κάδο. Οι γυάλινες συσκευασίες θα πρέπει να είναι καθαρές από υπολείμματα και δεν θα πρέπει να προσμιγνύονται με άλλου είδους υλικά.

 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.