Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Εγκαίνια Κέντρου από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Νέα Μάκρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποτελεί το 13ο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Το 13ο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινιάζεται αύριο, Πέμπτη, στη Νέα Μάκρη.

Μια παλιά αποθήκη εταιρείας, μετατράπηκε σε ένα ακόμα κέντρο, το οποίο στελεχωμένο από εξειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει ολιστική υποστήριξη σε παιδιά και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και χρήζουν κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης.

Ο χώρος αυτός θα λειτουργεί καθημερινά, θα είναι στελεχωμένος με κοινωνικό λειτουργό,αποθηκάριο και προσωπικό καθαριότητας.

Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας, έχει ξεκινήσει από σήμερα, ένα τριήμερο εκδηλώσεων και στο χώρο βρίσκεται ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης και Τεχνολογίας, στο οποίο πραγματοποιούνται από ομάδα ψυχολόγων του οργανισμού διαδραστικές παρεμβάσεις σε παιδιά και γονείς για κάθε θέμα που τους απασχολεί,όπως και η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Οργανισμού, στην οποία εθελοντές οδοντίατροι παρέχουν δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά.

Σκοπός των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας αποτελεί η ενίσχυση της οικογένειας, η προώθηση της κοινωνικής συνοχής και παράλληλα η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, αναφέρει η κ. Καρακιουλάφη από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η υποστήριξη των οικογενειών επιδιώκεται με την άρση πρακτικών που οδηγούν στην καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (πχ ουρές συσσιτίων)προωθώντας υπηρεσίες που εξασφαλίζουν το σεβασμό των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Στόχος είναι η διασφάλιση των απαραιτήτων για τη διαβίωση των παιδιών και η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήματα που μπορούν να λυθούν με τη συμμετοχή του οργανισμού, όπως επικοινωνία και αλληλεπίδραση με φορείς πρόνοιας, κοινωνικές υπηρεσίες ΟΤΑ, εκπαιδευτικές μονάδες, δημόσια νοσοκομεία.

Μέσω των Κέντρων Στήριξης παρέχονται υλικά αγαθά, όπως τρόφιμα, ένδυση, υπόδηση, οικιακές συσκευές, βρεφικά είδη, έπιπλα κ.α., διασύνδεση του παιδιού και της οικογένειας με άλλες δράσεις του οργανισμούς, όπως πχ Τμήμα Ιατρικών, όταν συναντάει πρόβλημα υγείας στο παιδί, υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών μέσω της ενισχυτικής διδασκαλίας, διασύνδεσης με φροντιστήρια κλπ. Επίσης συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα, όπως διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων απορίας, επιδόματα απορίας κλπ, συμβουλευτική στήριξη των οικογενειών σχετικά με προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών στο σχολείο, μαθησιακά προβλήματα και όπου κρίνεται σκόπιμο παραπομπή τους σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους, εξειδικευμένα κέντρα κλπ. και κινητοποίηση-υποστήριξη των μελών της οικογένειας, ώστε να δραστηριοποιηθούν για την επίλυση των προβλημάτων, εξηγεί η κ. Καρακιουλάφη.
Τα υπόλοιπα Κέντρα Στήριξης λειτουργούν στην Αθήνα (Μαρούσι και Ίλιον), Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Κόρινθο, Τρίπολη, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Χανιά, Λάρισα και ο οργανισμός έχει στηρίξει 46.674 παιδιά και τις οικογένειές τους από το 1997 που ξεκίνησε η δράση. Μόνο το 2014 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 10.555, όπου σε ποσοστό 84,1% οι γονείς στις οικογένειες ήταν άνεργοι ή επισφαλείς εργαζόμενοι. Από το σύνολο των οικογενειών( 2.650) το 2014, οι 1.362 (51%) προσήλθαν για πρώτη φορά.

Η διεύθυνση του Κέντρου είναι 31ο χιλιόμετρο Λεωφόρος Μαραθώνος, στην Νέα Μάκρη και όποιος επιθυμεί να προσφέρει αντικείμενα και τρόφιμα μπορεί να απευθύνεται εκεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.