Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Έχασαν τη δουλειά τους λόγω ενός... tweet

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους λόγω μίας ανάρτησης στο Twitter.

Ο Chad Shanks, διευθυντής επικοινωνίας των Houston Rockets, λίγο πριν τον αποκλεισμό των Dallas Mavericks από την ομάδα του, έγραψε στον επίσημο λογαριασμό των Houston Rockets: «Σσσσσσσς. Κλείστε απλά τα μάτια σας. Θα τελειώσουν όλα σύντομα», με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να απολυθεί καθώς το σχόλιο του θεωρήθηκε ότι μετέφερε προσβλητικό μήνυμα.



Η Justine Sacco διευθύντρια δημοσίων σχέσεων σε εταιρεία, δέχτηκε έντονη κριτική όταν πριν έγραψε στο Twitter: «Πηγαίνω στην Αφρική. Ελπίζω να μην κολλήσω AIDS. Αστειεύομαι. Είμαι λευκή!». Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη δουλειά της.

Ο Scott Bartosiewicz, υπεύθυνος των social media του ομίλου Chrysler. Μια μέρα, έγραψε από τον επίσημο λογαριασμό της Chrysle: «Βρίσκω ειρωνικό το γεγονός ότι το Ντιτρόιτ είναι γνωστό ως «πόλη των αυτοκινήτων» και όμως κανείς εδώ δεν ξέρει πώς να οδηγεί». Λίγες ώρες αργότερα απολύθηκε.

Η αρχισυντάκτρια του CNN Octavia Nasr έχασε τη δουλειά της, λόγω ενός σχολίου που έκανε για τον πνευματικό ηγέτη της Χεζμπολάχ. Το tweet της θεωρήθηκε προσβλητικό και απολύθηκε.



Ο δημοσιογράφος Nir Rosen, που βρισκόταν στον πόλεμο στο Ιράκ, έγραψε ένα προσβλητικό tweet για μία ανταποκρίτρια του CBS που φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά ενώ κάλυπτε την παραίτηση του Μουμπάρακ. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη δουλειά του, παρόλο που ζήτησε συγγνώμη αμέσως μετά.

Η Nicole Crowther συμμετείχε σε επεισόδια της αμερικανικής σειράς Glee. Σε ένα tweet αποκάλυψε την συνέχεια των επεισοδίων που θα ακολουθούσαν, με αποτέλεσμα να απολυθεί.

Ο Damian Goddard, αθλητικογράφος στο Τορόντο, σχολίασε μέσω Twitter τους γάμους των ομοφυλοφίλων: «Στηρίζω απόλυτα και ολόψυχα τον Todd Reynolds και την άποψή του για την παραδοσιακή και πραγματική έννοια του γάμου». Ο ιδιοκτήτης του καναλιού στο οποίο εργαζόταν αποφάσισε να τον απολύσει.



«Συγχαρητήρια σε όλους τους βρωμιάρηδες Μεξικανούς των Σαν Αντόνιο», έγραψε μετά από τη νίκη των Σπερς, ο Mike Bacsik, πρώην επαγγελματίας του μπέιζμπολ, που είχε ραδιοφωνική εκπομπή και απολύθηκε.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.