Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ρεφενέ βενζίνη στο ασθενοφόρο της Σκοπέλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, που εξυπηρετεί και την Αλόννησο, υποδέχεται την τουριστική περίοδο με μόνο έναν μόνιμο γιατρό και έναν αγροτικό. Οι δραματικές ελλείψεις –από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέχρι είδη καθαριότητας του χώρου και βενζίνη του ασθενοφόρου- θυμίζουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως τους καλοκαιρινούς μήνες κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου και παθολόγος, Γιώργος Τριανταφύλλου, απέστειλε επίσημο έγγραφο στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά. Η κατάσταση γίνεται άμεσα αντιληπτή και μόνο από τον τίτλο του εγγράφου, ένα απλό «Βοήθεια».



«Αναγκαζόμαστε να ζητιανεύουμε από συμπολίτες μας να μας αγοράσουν είδη καθαριότητας μιας και έχουμε πάνω από τέσσερις μήνες να λάβουμε πράγματα (θα αρρωστήσουμε στο τέλος όλοι μας)». Πρόσφατα ιδιώτης προσέφερε καθαριστικά χώρου στο Κέντρο Υγείας. Στο έγγραφό του προς την 5η ΥΠΕ ο κ. Τριανταφύλλου έχει εστιάσει στην καθημερινή λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Το ακτινολογικό εργαστήριο είναι θέμα ημερών να κλείσει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, καθώς δεν υπάρχει το υλικό.

Εκτός των άλλων, «τα βενζινάδικα δεν μας βάζουν βενζίνη εάν δεν είναι μετρητής για το ασθενοφόρο (μέχρι το 2014 πληρώναμε από το χρηματικό ένταλμα των 4.000 ευρώ που μας έδινε το Γ.Ν. Βόλου), όλο το 2015 στο ασθενοφόρο βάζουν βενζίνη οι κάτοικοι του νησιού».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.