Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ανέκτησε το χέρι που είχε κόψει με δισκοπρίονο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιτυχής επέμβαση συγκόλλησης στη Βρετανία - Δείτε τις φωτογραφίες.

Το χέρι του, που είχε ο ίδιος κόψει σε ατύχημα με δισκοπρίονο, ανέκτησε ο 69χρονος Edryd Jones από τη Βρετανία.
Ο συνταξιούχος δάσκαλος χρησιμοποιούσε το ισχυρό ηλεκτρικό πριόνι για να κόψει ξύλα στο σπίτι του, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το μανίκι του πιάστηκε στη λεπίδα και τίναξε το αριστερό του χέρι κάτω από το πριόνι.

Οι γείτονες έτρεξαν να τον βοηθήσουν όταν άκουσαν τις φωνές του και οι χειρουργοί κατάφεραν να σώσουν το χέρι του.

Το μηχάνημα είχε μηχανισμό ασφαλείας αλλά ο 69χρονος το κρατούσε υπό τέτοια γωνία που δεν βγήκε αυτόματα εκτός λειτουργίας, όπως θα συνέβαινε αν το χρησιμοποιούσε σωστά.

Μετά το κόψιμο του χεριού του ο Jones χτύπησε την πόρτα του γείτονά του Rob Edwards, ο οποίος χρησιμοποίησε μια πετσέτα της κουζίνας ως αυτοσχέδιο επίδεσμο. «Έμεινα άφωνος. Πίστεψα πως μπορεί η κατάστασή του να είναι πολύ άσχημη», περιγράφει ο ίδιος.

Μαζί βγήκαν στο δρόμο και κάλεσαν σε βοήθεια, ένας γείτονας κάλεσε ασθενοφόρο ενώ ένας άλλος έτρεξε και περιμάζεψε το κομμένο χέρι του 69χρονου και το έβαλε στον πάγο!

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Swansea όπου επιβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας εννέα ωρών.

«Ήξερα πως με φρόντιζαν πολύ αλλά πίστεψα πως δεν θα ξαναέβλεπα το χέρι μου», εξηγεί ο 69χρονος, προσθέτοντας πως δεν ένιωσε καθόλου πόνο και πως οι φίλοι του έχουν εντυπωσιαστεί με το πώς δείχνει το χέρι του πλέον.

«Παίρνει λίγο καιρό μέχρι να επανέλθει η αίσθηση και η λειτουργία των νεύρων, ελπίζω πως θα μπορεί να το χρησιμοποιεί», τόνισε ο πλαστικός χειρουργός Dean Boyce.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.