Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Πρόστιμο από Γερμανό τροχονόμο σε μονόχειρα ποδηλάτη!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας αστυνομικός στη Γερμανία επέβαλε πρόστιμο σε μονόχειρα ποδηλάτη επειδή στο τιμόνι του ποδηλάτου δεν υπήρχε φρένο στη δεξιά πλευρά. Ο τυπολάτρης Γερμανός αστυνομικός δεν θεώρησε σημαντικό το γεγονός ότι ο ποδηλάτης δεν είχε χέρι για το... φρένο...

Υπακούοντας τυφλά στο γράμμα του νόμου, ο Γερμανός αστυνομικός είχε επιβάλει πρόστιμο 25 ευρώ στον Μπογκντάν Ιονέσκου, έναν υπάλληλο θεάτρου που κατοικεί στην Κολωνία, επειδή το ποδήλατό του δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Αρνήθηκε μάλιστα να λάβει υπόψη του την αναπηρία του ποδηλάτη ο οποίος είχε προσαρμόσει το όχημα, μεταφέροντας το φρένο από το δεξί στο αριστερό άκρο του τιμονιού ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί, καθώς δεν έχει δεξί χέρι.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την τοπική εφημερίδα Κέλνερ Στατ-Αντσάιγκερ και προκάλεσε οργή και θυμηδία. Ο Ιονέσκου χαρακτήρισε παραλογισμό την επιβολή προστίμου και κατήγγειλε ότι γίνονται διακρίσεις σε βάρος των αναπήρων.

Η γερμανική αστυνομία τελικά υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη. "Η αστυνομία του ζήτησε συγγνώμη", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των αρχών διευκρινίζοντας ότι θα επιστραφούν στον Ιονέσκου και τα 25 ευρώ που πλήρωσε.

"Είναι θαυμάσιο που αυτή η ιστορία τελειώνει κατ' αυτόν τον τρόπο", δήλωσε στην εφημερίδα ο μονόχειρας ποδηλάτης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.