Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η συμβολή μιας φοιτήτριας στην έρευνα για την κυστική ίνωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ανακάλυψή της μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής των πασχόντων.
Μια φοιτήτρια ιατρικής έκανε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη στις έρευνες γύρω από την κυστική ίνωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση των θεραπειών που λαμβάνουν οι πάσχοντες, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει το προσδόκιμο όρο ζωής τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, η 21χρονη φοιτήτρια ιατρικής Jo Armstead, αφιέρωσε πολλές ώρες στο νοσοκομείο Wythenshawe του Μάντσεστερ, μελετώντας δεδομένα από ασθενείς από 30 διαφορετικές χώρες, για να εξετάσει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην ασθένεια αυτή που επηρεάζει τους πνεύμονες και το μύκητα aspergillus.

Η φοιτήτρια διαπίστωσε ότι από τους 75.000 περίπου ασθενείς που έπασχαν από τη γενετική αυτή ασθένεια, οι μισοί είχαν μολυνθεί από το συγκεκριμένο μύκητα.

Η έρευνά της, που ξεκίνησε ως ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα εκπαίδευσης, οδήγησε σε μια έρευνα τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο Public Library of Science, με τη Jo να απολαμβάνει της αναγνώρισης πολλών ειδικών στον τομέα αυτό, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Η Jo μάς βοήθησε να καταλάβουμε καλύτερα τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην ασθένεια και το μύκητα αυτό, κάτι που θα οδηγήσει σε καλύτερες διαγνώσεις και στρατηγικές θεραπείας. Πολλοί ασθενείς στο μέλλον θα είναι ευγνώμονες στην εργασία της Jo» ανέφερε στην εφημερίδα ο καθηγητής David Denning.

Η 21χρονη Jo βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών της στο τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου του Νιούκασλ.

Παρότι οι ασθενείς που υποφέρουν από κυστική ίνωση είναι γνωστό ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ασπεργίλλωσης (aspergillosis), η έρευνα της φοιτήτριας είναι η πρώτη που δείχνει την έκταση της σχέσης ανάμεσα στην ασθένεια και τη μόλυνση από το συγκεκριμένο μύκητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.