Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Νέος γύρος κινητικότητας στους Δήμους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «Plan B» του υπουργείου Εσωτερικών.

Με νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί ως τροπολογία σε νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες θα δοθεί το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του προγράμματος της «Εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας».

Με τη νομοθετική ρύθμιση θα παρατείνεται έως τις 30 Ιουλίου η καταληκτική προθεσμία εντός της οποίας οι δημοτικοί υπάλληλοι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις μετάταξης ή μεταφοράς σε άλλον ΟΤΑ. Η καταληκτική ημερομηνία μπορεί να διευρυνθεί ανάλογα με το πότε θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το σχέδιο νόμου στο οποίο θα ενταχθεί η τροπολογία.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναζητά ακόμη 2.000 υπαλλήλους για να συμπληρώσει τον στόχο των 3.000 της εθελούσιας κινητικότητας στους δήμους, καθώς μέχρι τις αρχές Μαΐου μόνο 980 υπάλληλοι μετείχαν εθελοντικά και ήδη έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις.

Με συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα της Πελοποννήσου ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος επανέλαβε ότι η συμμετοχή τους σε αυτό δεν ισοδυναμεί με απόλυση. Ειδικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Κυριακής», ο κ. Ντινόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν προβλέπονται απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πάντως, αν καλυφθεί ο στόχος των 2.000 υπαλλήλων που θα υποβάλουν αιτήσεις για να προστεθούν σε εκείνους που μετείχαν στο πρόγραμμα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο υποχρεωτικών μετακινήσεων εργαζομένων προς δήμους που είναι στον ίδιο νομό με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.