Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η μεταποιητική δραστηριότητα γύρισε επτά μήνες πίσω

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2013.

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2013 υποχώρησε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούνιο στην Ελλάδα.

Ο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών (PMI) της εταιρείας Markit υποχώρησε στις 49,4 μονάδες, από 51,0 μονάδες τον Μάιο, καθώς η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της παραγωγής και η μείωση των νέων παραγγελιών οδήγησαν σε υποχώρηση την ελληνική μεταποίηση τον Ιούνιο μετά από δύο μήνες συνεχούς ανάπτυξης.

Βασικός λόγος της επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης της παραγωγής ήταν η ελαφριά μείωση των εισερχόμενων νέων εργασιών, το επίπεδο των οποίων είχε προηγουμένως καταγράψει αύξηση για έξι συνεχείς μήνες. Πάντως τα επίπεδα νέων παραγγελιών για εξαγωγές αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Αύγουστο του 2011.

Σε ότι αφορά τις τιμές το κόστος αυξήθηκε καταγράφοντας υψηλό 10 μηνών, ενώ οι τιμές εργοστασίου εξακολούθησαν να υποχωρούν, καθώς ο ανταγωνισμός περιόρισε τις δυνατότητες των κατασκευαστών να μεταβιβάσουν το υψηλότερο κόστος στους πελάτες τους.

Τα στοιχεία υπέδειξαν μια εκ νέου μείωση της απασχόλησης στη μεταποίηση μετά την οριακή αύξηση που καταγράφηκε κατά τους δύο προηγούμενους μήνες. Επιπλέον, κατά την τελευταία περίοδο της έρευνας, ο ρυθμός μείωσης των θέσεων εργασίας ήταν σταθερός και ικανός ώστε να υποδείξει γενική υποχώρηση των επιπέδων απασχόλησης κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου συνολικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.