Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Τα οφέλη του καφέ στην υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επτά λόγοι για να απολαμβάνετε περισσότερο το αγαπημένο σας ρόφημα.

Ο καφές έχει «κατηγορηθεί» ότι είναι εθιστικός, ότι διεγείρει τον οργανισμό και προκαλεί άγχος και φυσικά ότι διαταράσσει τον ύπνο.

Ωστόσο, αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δε μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους να ξυπνά χωρίς να πίνουν μια γουλιά από το αγαπημένο του ρόφημα, δείτε παρακάτω μερικά από τα οφέλη του καφέ και… παρηγορηθείτε:

1. Βοηθά στο αδυνάτισμα

Η καφεΐνη είναι μία από τις ελάχιστες φυσικές ουσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος. Έρευνες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη ενισχύει το μεταβολισμό κατά 3-11%, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ακόμη ότι καφές βοηθά τον οργανισμό να καίει το λίπος γρηγορότερα έως και κατά 10% στους υπέρβαρους ανθρώπους και κατά 29% στους αδύνατους, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας mindthemunchies.com.

2. Αποτελεί εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών

Ο καφές είναι μια εξαιρετική πηγή ωφέλιμων αντιοξειδωτικών, που προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Χημικών, ο καφές είναι η νούμερο ένα πηγή αντιοξειδωτικών για το μέσο Αμερικανό.

3. Η μυρωδιά του καφέ έχει ηρεμιστική δράση

Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο της Σεούλ βρήκε ότι η μυρωδιά του καφέ ηρεμούσε τα ποντίκια που είχαν στερηθεί τον ύπνο. Ενώ λοιπόν ο καφές μπορεί να αποτελεί αιτία για… τα άυπνα βράδια σας, θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα την επόμενη μέρα!

4. Καταπολεμά την κατάθλιψη

Όσοι πίνουν καφέ είναι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πέρυσι από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, όσοι πίνουν τέσσερις ή και παραπάνω κούπες καφέ την ημέρα, έχουν 10% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, από κάποιον που δεν πίνει καθόλου.

5. Ενισχύει τις σωματικές επιδόσεις

Είτε είστε επαγγελματίας αθλητής, είτε όχι ο καφές θα βελτιώσει την απόδοσή σας. Οι New York Times είχαν γράψει ότι η καφεΐνη «έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει τον αριθμό των λιπαρών οξέων στο αίμα, κάτι που επέτρεπε στους αθλητές να κάνουν πεντάλ για περισσότερη ώρα».

6. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ

Ορισμένες έρευνες έχουν συνδέσει τη συχνή κατανάλωση καφέ (τέσσερις κούπες τη μέρα ή και παραπάνω) με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ… αρκεί να φροντίσετε να περιορίσετε την ποσότητα ζάχαρης που βάζετε μέσα σε αυτόν.

7. Προστατεύει το συκώτι

Όσοι πίνουν τέσσερις ή και παραπάνω κούπες καφέ την ημέρα έχουν 80% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κίρρωση του ήπατος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.