Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ανεβαίνουν οι βάσεις στα χαμηλόβαθμα τμήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιθανή η άνοδος λόγω των ελεύθερων μετεγγραφών.

Άνοδο των βάσεων αναμένεται να φέρουν οι ελεύθερες μετεγγραφές των ειδικών κατηγοριών σε περιφερειακά τμήματα.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι αλλά και λοιποί υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών μετά την απόφαση του ΣτΕ έχασαν το δικαίωμα εισαγωγής με λιγότερα μόρια σε τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εξαίρεση αποτελούν οι στρατιωτικές σχολές και οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει στην επαναφορά των ελεύθερων μετεγγραφών που ίσχυαν μέχρι και το 2011. Το γεγονός αυτό αναμένεται να έχει επιπτώσεις στις βάσεις τμημάτων της περιφέρειας που δίνουν μετεγγραφή σε τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και τα οποία στο παρελθόν τα δήλωνε μικρός αριθμός υποψηφίων ειδικών κατηγοριών.

Για παράδειγμα το Μαθηματικό στη Σάμο αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό όσων θα το δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το προηγούμενο έτος το δήλωσαν 1.599 υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών. Τα αντίστοιχα τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα δήλωσαν 2.575 και 2.658 υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών αντίστοιχα που πιθανόν ένας μεγάλος αριθμός τους να μη δήλωσε το τμήμα της Σάμου.

Το τμήμα της Σάμου από 5.137 υποψηφίους ημερήσιων λυκείων που το δήλωσαν το 2013 ενδέχεται να δει τον αριθμό προτιμήσεων να φθάνει τις 7.000-7.500 χιλιάδες, αύξηση κατά 40 ποσοστιαίες μονάδες.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα σχολών που αναμένεται άνοδος των βάσεων θα αναφέρουμε τα ακόλουθα τμήματα τα οποία και δίνουν μετεγγραφές σε αντίστοιχα τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

- Φιλολογία Καλαμάτας

- Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου

- Κοινωνιολογίας Μυτιλήνης

- Μηχανολόγων Μηχανικών Κοζάνης

- «Αγροτικής Ανάπτυξης» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

- Εισαγωγική κατεύθυνση Μαθηματικών Σάμου

- Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών Κρήτης

- Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

- Τεχνολογίας Τροφίμων Αργοστόλι

- Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

- Διατροφής – Διαιτολογίας Σητείας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.