Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η 11χρονη που κέρδισε στο Doodle 4 Google

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα 11χρονο κορίτσι από το Long Island είναι η μεγάλη νικήτρια στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Google σε μαθητές στις ΗΠΑ.

Η Audrey Zhang, είναι μαθήτρια της πέμπτης και η μεγάλη νικήτρια της Doodle 4 Google στο φετινό διαγωνισμό που ξεπέρασε τις 100.000 συμμετοχές. Στόχος της μικρής μαθήτριας ήταν να αναδείξει το πρόβλημα του νερού και να πείσει τους μεγαλύτερους ότι αξίζουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Ο τίτλος της δημιουργίας της ήταν "Επιστροφή στη Μητέρα Φύση," κι απεικονίζει μια περίτεχνη μηχανή καθαρισμού του νερού.



"Για να κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, έχω εφεύρει ένα μετασχηματιστή καθαρισμού νερού", είπε στην Google η Audrey. "Η κατασκευή μου παίρνει το βρώμικο και μολυσμένο νερό από τα ποτάμια, τις λίμνες και τους ωκεανούς και στη συνέχεια το μετατρέπει σε καθαρό, πόσιμο και ζεστό νερό χρήσης. Όταν οι άνθρωποι και τα ζώα πίνουν απ’ αυτό το νερό, ζουν μια πιο υγιή ζωή."

Η μαθήτρια είχε την τύχη μαζί με τους υπόλοιπους νικητές να επισκεφτεί την έδρα της Google στο Mountain View της Καλιφόρνια, αλλά και να συνεργαστεί με μια ομάδα από animators ώστε να δώσει κίνηση στη ζωγραφιά της. Η Audrey εκτός από την δημοσιοποίηση των έργων της, κέρδισε και μια υποτροφία $ 30.000 για να σπουδάσει στο κολέγιο ενώ το σχολείο της θα λάβει $ 50.000 από την Google ως επιχορήγηση για Εκπαίδευση τεχνολογίας. Ακόμα $ 20.000 κατατέθηκαν στο όνομά της σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που φροντίζει το καθαρό νερό στα σχολεία του Μπαγκλαντές.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.