Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Δεν αποχωρίζεται το νεκρό παιδί της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο θρήνος της μάνας είναι ίδιος σε κάθε είδος ζωής… - Δείτε τις φωτογραφίες.

Δεν αποχωρίστηκε το μικρό της ούτε όταν αυτό έφυγε από τη ζωή. Ο θηλυκός μακάκος κυκλοφορούσε για μέρες στο πάρκο Tangkoko Nature Reserve and National Park της Ινδονησίας, κρατώντας τρυφερά στην αγκαλιά του το νεκρό νεογέννητο και διώχνοντας κάθε άλλο μακάκο που πλησίαζε κι επιχειρούσε να το ακουμπήσει.

Τον θρήνο της μάνας κατέγραψε στο φακό του ο φωτογράφος Andrew Walmsley που περιέγραψε τη σκηνή ως «πολύ δύσκολη για να την παρακολουθήσει».

Μαμά και μικρό ανήκουν σε είδος μακάκων που θεωρείται απειλούμενο λόγω του κυνηγιού και της απώλειας του φυσικού του περιβάλλοντος.

«Πρώτα είδα τη μητέρα να με περνά κοντά μου, πρόσεξα πως κρατούσε κάτι στο στήθος της αλλά τα πόδια του μικρού σέρνοντας στο έδαφος και δεν ήταν ‘δεμένα’ γύρω της», περιγράφει ο 31χρονος φωτογράφος στη Daily Mail.

«Κάθισε μόνη της, κρατώντας το μικρό, κοιτάζοντάς το. Δεν κουνήθηκε για τουλάχιστον 15 λεπτά. Κατά διαστήματα το αγκάλιαζε, το χάιδευε και το ξαναέκλεινε στην αγκαλιά της. Λίγο μετά πλησίασε ένα αρσενικό αλλά η μαμά το έδιωξε δείχνοντας τα δόντια της. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να το βλέπει κανείς. Καθίσαμε κοντά της για μία ώρα και την κοιτούσαμε, ήταν απλά μια μάνα που έχασε το παιδί της, το είδος της δεν είχε καμία σημασία. Όταν βλέπεις τέτοιες συμπεριφορές συνειδητοποιείς πως υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και τους μακάκους».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η μητέρα εξακολούθησε να κουβαλά στην αγκαλιά της το μικρό για ακόμα δύο ημέρες μετά τη συνάντηση με τον φωτογράφο.

Το Tangkoko Nature Reserve and National Park είναι το τελευταίο καταφύγιο για τους μακάκους του είδους αυτού. Η μεγαλύτερη απειλή σε βάρος τους είναι ο άνθρωπος που τους κυνηγά επειδή το κρέας τους θεωρείται ξεχωριστό έδεσμα στην Ινδονησία…

Δείτε τις φωτογραφίες









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.