Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Οι τρεις ποδοσφαιρικές καινοτομίες που θα εφαρμοστούν στο Μουντιάλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ισχύ από τη σέντρα του Βραζιλία-Κροατία και για ένα μήνα.

Οι περισσότεροι φίλαθλοι θα δουν στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις εικόνες που θα τους παραξενέψουν. Στα γήπεδα της Βραζιλίας, η ΦΙΦΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην εφαρμογή τριών καινοτόμων πρακτικών με σκοπό να βοηθήσει είτε το παιχνίδι είτε τους ποδοσφαιριστές.

Αν είναι για το καλό του αθλήματος, θα το διαπιστώσουμε στην πράξη. Ας δούμε αναλυτικά τι θα εφαρμοστεί από τη σέντρα του Βραζιλία-Κροατία και θα ισχύει για ένα μήνα…

Τεχνολογία γραμμής τέρματος



Η τεχνολογία εισχωρεί για τα καλά στα λημέρια της «στρογγυλής θεάς» και θέλει να βάλει ένα τέλος στις αμφισβητούμενες φάσεις για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. Πλέον, ο διαιτητής θα φοράει ένα ειδικό ρολόι που θα του δείχνει αν η μπάλα έχει μπει γκολ! Η εφαρμογή ονομάζεται «Τεχνολογία γραμμής τέρματος» («Goal line technology») και η πληροφορία θα βγαίνει από την εικόνα που θα στέλνουν οι 14 κάμερες Hawk-Eye που θα βρίσκονται περιμετρικά στο γήπεδο με φόκους στην κάθε εστία. Η συγκεκριμένη τακτική εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στο τένις.

Σπρέι



Μια από τις πιο κλασικές εικόνες σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου είναι η… μανούρα που δημιουργείται σε μια επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ. Οι αμυνόμενοι θέλουν να «κλέψουν» και πάνε το τοίχος όσο πιο μπροστά μπορούν και ο ποδοσφαιριστής που θα χτυπήσει το φάουλ επιδιώκει να βάλει την μπάλα κάποια εκατοστά παρακάτω. Πλέον, οι διαιτητές θα έχουν ένα σπρέι αφρού και με αυτό θα «μαρκάρουν» το χώρο του τείχους αλλά και πού ακριβώς θα πρέπει να τοποθετηθεί η μπάλα. Ο αφρός θα εξατμίζεται μετά από περίπου ένα λεπτό και έτσι δε θα μένουν σημάδια στον αγωνιστικό χώρο.

Τάιμ άουτ



Εκτός από τη τεχνολογία, τώρα εισχωρεί για τα καλά και τακτική… μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πλέον, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ανάσες και να δροσιστούν. Ακούγεται λογικό όταν τα παιχνίδια θα γίνονται σε αρκετούς βαθμούς Κελσίου (μπορεί να πιάσουν και 35άρια) και οι περισσότεροι αθλητές δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτή τη βοήθεια καλείται να δίνει το τάιμ άουτ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.