Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η κάνναβη επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ισχύει με τα στενά εσώρουχα, το κάπνισμα και το ποτό.

Οι άνδρες που κάνουν χρήση μαριχουάνας, αλλά θέλουν να γίνουν μπαμπάδες, θα πρέπει να αλλάξουν συνήθειες, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς η χρήση της κάνναβης μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στη γονιμότητά τους.

Όπως υποστηρίζει η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής, γύρω από τις επιπτώσεις του τρόπου ζωής στην ποιότητα του σπέρματος, η ναρκωτική αυτή ουσία διπλασιάζει τις πιθανότητες ένας άντρας κάτω των 30 ετών να παράγει μη φυσιολογικά σπερματοζωάρια.

Η ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Σέφιλντ και του Μάντσεστερ, επισημαίνει ακόμη ότι η χρήση κάνναβης ήταν η μόνη συνήθεια που είχε αρνητική επίδραση στην παραγωγή σπέρματος, σε αντίθεση με όσα πίστευαν μέχρι τώρα οι ειδικοί, ότι δηλαδή η γονιμότητα επηρεάζεται από την παχυσαρκία, το αλκοόλ, το κάπνισμα και τα στενά εσώρουχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η μόνη «κακή συνήθεια» που μπορεί να μειώσει τη γονιμότητα ενός άντρα, αλλάζοντας το μέγεθος και το σχήμα των σπερματοζωαρίων, είναι η χρήση μαριχουάνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.