Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Δύσκολη η πρόσβαση για τα ΑμεΑ στον δρόμο Πτολεμαΐδας-Κοζάνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Δακή Γ., τον δήμαρχο Κοζάνης, Μαλούτα Λ. και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απέστειλε ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο Πτολεμαΐδας - Κοζάνης (Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού Ε65), που καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

« Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αγωνίζεται για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, μόρφωσης, εργασίας, ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, ιδρύθηκε το 1985 και αριθμεί 2200 μέλη και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης είναι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος που εκπροσωπεί τα ίδια τα Α.μεΑ.. Είναι μέλος Εθνικής Συνομοσπονδίας Α.μεΑ. και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Δυτικής Μακεδονίας.

» Καθημερινά μέλη μας διανύουν την διαδρομή Πτολεμαΐδας - Κοζάνης (από την επαρχιακή οδό αλλά και από την νέα Εθνική Οδό (Ε65)) και δυστυχώς παρατηρούνται κακοτεχνίες του οδοστρώματος που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τα οχήματα καθώς και τους επιβάτες αυτών.

» Σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει καθίζηση και σε συνδυασμό με την αυξημένη ταχύτητα των οχημάτων δημιουργούνται ατυχήματα.

» Υπάρχει σοβαρή έλλειψη φωτισμού και σε σημεία που υπάρχει δεν λειτουργούν. Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στην καρδία της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και οι δρόμοι μας να μην είναι φωταγωγημένοι.

» Θα πρέπει να τοποθετηθούν περισσότεροι φωτεινοί σηματοδότες και οι υφιστάμενοι να λειτουργούν κανονικά. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη διαγράμμισης σε όλη σχεδόν την διαδρομή κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την ομαλή μετακίνηση των οχημάτων. Επίσης υπάρχει σοβαρή έλλειψη πλευρικών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε σημεία που έχουν φύγει οχήματα και χαθήκανε ανθρώπινες ζωές.Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς να μεριμνήσουν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις όσο το συντομότερο δυνατόν. Η διαδρομή αυτή μας έχει φέρει στον Σύλλογο πολλά νέα μέλη τα οποία θα είχαν αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

» Σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».



Πηγή: http://tvkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.