Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Δημιουργείται «Σπίτι του Νερού» στην Πάτρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η ενημέρωση και η εκπαίδευση για τη βιώσιμη διαχείριση.

Πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού μέσα από συνδυασμένες δράσεις πληροφόρησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης, ανακοίνωσε η αναπτυξιακή επιχείρηση του δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας νερού.

Η ενημέρωση των δημοτών για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού θα γίνει μέσα από μία νέα περιβαλλοντική δομή το «Σπίτι του Νερού», που θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει σε τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος της ιστορικής πέτρινης υδατοδεξαμενής της Πάτρας. Το κτίριο που βρίσκεται στην άνω πόλη, κάτω από το κάστρο, ήδη ανακαινίζεται και θα λειτουργήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Αποδέκτες των δράσεων για τη σωστή διαχείριση του νερού θα είναι μαθητές σχολείων, δημότες, καθώς και
επαγγελματίες που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτων. Όσον αφορά στην οργάνωση του εκθεσιακού υλικού, που θα πλαισιώσει το «Σπίτι του Νερού», υπάρχει συνεργασία της ΑΔΕΠ με στελέχη της ΔΕΥΑΠ, ώστε στον χώρο να αποτυπωθεί, μεταξύ των άλλων, η ιστορία του νερού στην Πάτρα και η διαχείριση των υδατικών πόρων σήμερα.

Στο πλαίσιο των ίδιων δράσεων, ο δήμος ξεκινά την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη δωρεάν διανομή 1.500 οικιακών ρυθμιστών νερού, με στόχο την μείωση της κατανάλωσης .

Η χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από το ευρωπαϊκό έργο «Εξοικονόμηση Νερού για την Ανάπτυξη» του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αφορά σε πρώτη φάση 5.500 - 6.000 καταναλωτές, συγκεκριμένων περιοχών της Πάτρας, στους οποίους θα σταλεί μαζί με τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΥΑΠ το ειδικό ενημερωτικό έντυπο. Από αυτούς όσοι θέλουν μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση, που θα υπάρχει στη ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΠ

Στη συνέχεια, αν οι αιτήσεις είναι περισσότερες από 1.500 θα γίνει επιλογή, με βάση το κριτήριο κατανάλωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.