Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ετοιμάζονται νέες συγχωνεύσεις στην ασφαλιστική αγορά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα διαμορφώσουν λιγότερα, αλλά και ισχυρότερα σχήματα.

Έτοιμες να διευρύνουν την παρουσία τους στον χώρο της υγείας είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι διαμεσολαβούντες διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις άσκησης ενός περισσότερο ενεργού και ουσιαστικού ρόλου για την τόνωση της ασφαλιστικής συνείδησης των Ελλήνων καταναλωτών.

Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), Γιώργος Καραβίας, μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, ενώ αναφερόμενος στις γενικότερες εξελίξεις που καταγράφονται στην ασφαλιστική αγορά υπογράμμισε ότι οδηγούν τους Μεσίτες Ασφαλίσεων σε μια σειρά στρατηγικών επιλογών, που θα αλλάξουν πλήρως το τοπίο της διαμεσολάβησης.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στις πολιτικές συγχωνεύσεων οι οποίες θα διαμορφώσουν λιγότερα, αλλά και ισχυρότερα σχήματα, σε μεσιτικά γραφεία που θα λειτουργούν με χαμηλότερα κόστη, θα είναι αποδοτικότερα, ταχύτερα στις αποφάσεις τους και ουσιαστικότερα στις διαπραγματεύσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Επισήμανε, ακόμη, τις επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες οι οποίες θα καταστήσουν την προώθηση των ασφαλιστικών προϊόντων ταχύτερη και οικονομικότερη, τις επενδύσεις στην καινοτομία που θα εξασφαλίσουν στις επιχειρήσεις στοιχεία διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού, και τα νέα προϊόντα ασφάλισης που χρειάζονται τη φυσική παρουσία των διαμεσολαβητών, οι οποίοι, όπως είπε, με τις δεξιότητές τους είναι οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυξημένη υπεραξία στην πώληση.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι παρεμβάσεις από το ΣΕΜΑ έγιναν για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα πιστωτικά ιδρύματα, για τον οποίο μετά από προσπάθειες περίπου δύο ετών, καθώς και σειρά συναντήσεων με την ΤτΕ, κυκλοφόρησε εγκύκλιος από την εποπτική αρχή προς τις διοικήσεις των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, με την οποία επισημάνθηκε εκ νέου στις τράπεζες ότι υποχρεούνται στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Τέλος ο κ. Καραβίας τόνισε ότι ο ΣΕΜΑ οργάνωσε και απέστειλε εγχειρίδιο με 70 ερωτήσεις- απαντήσεις που αποτέλεσαν ύλη για τις εξετάσεις των μεσιτών, ενώ ανάλογες εργασίες υλοποιήθηκαν και από τα σωματεία των Πρακτόρων, των Συντονιστών και των Μεσιτών Lloyd's, προκειμένου η ΤτΕ να διαμορφώσει συνολικά την ύλη στην οποία εξετάζονται σήμερα οι διαμεσολαβούντες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.