Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αποφυλακίζεται για το σκάνδαλο του Οίκου Ναύτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Aποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα καθώς και με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ η Ευγενία Γεωργαρίου που είχε κριθεί προφυλακιστέα για το σκάνδαλο στον Οίκο Ναύτου τον περασμένο Νοέμβριο.
Η υπάλληλος του ταμείου προσέφυγε μέσω του δικηγόρου της Γιάννη Γλύκα στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη που χειρίστηκε την υπόθεση ο οποίος με διάταξή του έκανε δεκτό το αίτημά της.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν ο ιδιοκτήτης 5 ιδιωτικών κλινικών της Αττικής κατήγγειλε ότι υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου του ζήτησαν να συνεργαστεί μαζί τους σε απάτη σε βάρος του Ταμείου ύψους 1.153.000 ευρώ. Ο καταγγέλλων είχε ήδη πληρωθεί το ίδιο ποσόν για υπηρεσίες που πράγματι είχε παράσχει στον Οίκο του Ναύτου.

Οι υπάλληλοι του πρότειναν να του καταβάλουν εκ νέου το ποσό χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς παραστατικά έγγραφα, που όμως είχαν ήδη εξοφληθεί. Ο κλινικάρχης θα κρατούσε το 50% των χρημάτων για τις «υπηρεσίες» του και οι υπάλληλοι θα μοιράζονταν τα υπόλοιπα χρήματα. Ο επιχειρηματίας συνεργάστηκε με τις αρχές και έπειτα από αστυνομική επιχείρηση παρουσία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση συνελήφθησαν 4 άτομα από τα συνολικά 6 που φέρονταν να εμπλέκονται στην απάτη, τα οποία προσπάθησαν να εισπράξουν 205.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη των κλινικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.