Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Συνεργασία για την ενίσχυση και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σε κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπεγράφη σήμερα από τους αρμόδιους φορείς μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας και των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, μέσα από την καταγραφή των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας.

Απώτερο σκοπό, αποτελεί η τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, η προβολή της ελληνικής βιοποικιλότητας των προϊόντων, η παρουσίαση εναλλακτικών μορφών τουρισμού βασισμένων στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα κουζίνας όπως και η προώθηση-σύνδεση της ελληνικής διατροφής και του ελληνικού τρόπου ζωής ως αναπόσπαστου στοιχείου του Ελληνικού Πολιτισμού.

Το μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, εκ μέρους του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας ο πρόεδρος, Ιωάννης Τσαμίχας, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας ο πρόεδρος, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ηλείας ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Νικολούτσος και εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ο πρόεδρος Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Η δικτύωση των φορέων προβλέπει τη συνεργασία με σημαντικούς ιταλικούς θεσμικούς φορείς προκειμένου να προσδιοριστούν και να δρομολογηθούν κοινές δράσεις προώθησης των τοπικών γαστρονομικών προϊόντων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.