Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Έλλειψη καθηγητών στο λύκειο των Φούρνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γονείς και μαθητές εξέθεσαν το πρόβλημα στον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Το θέμα της έλλειψης καθηγητών από το Λύκειο των Φούρνων, που είχε ως αποτέλεσμα οι -όλες κι όλες- τέσσερις μαθήτριες της γ΄τάξης να οδηγηθούν στην απόφαση αποχής από τις πανελλαδικές εξετάσεις, φοβούμενες, όπως δηλώνουν, τον ανταγωνισμό με συμμαθητές τους απ΄όλη την Ελλάδα, επαρκώς προετοιμασμένους, έθεσαν γονείς και μαθητές του νησιού, σε επίσκεψή τους, σήμερα, στον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, Κωνσταντίνου Ρόκκου.

Οι γονείς εξέθεσαν το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών, γεγονός που «στερεί από τις τελειόφοιτες μαθήτριες το δικαίωμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», αλλά και «το δικαίωμα στη γνώση και στη σωστή προετοιμασία» από εκείνους της α΄τάξης του λυκείου, για τους οποίους έθεσαν αίτημα να εξαιρεθούν από τις εξετάσεις σε τράπεζα θεμάτων. Για δε τις μαθήτριες της γ΄λυκείου ζήτησαν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, υπό ειδικό καθεστώς.

Αποχωρώντας, ωστόσο, από το γραφείο του κ. Ρόκκου, δήλωσαν απογοητευμένοι, καθώς εκείνος είπε -κατά δήλωση των ιδίων- πως δεν γνώριζε το θέμα και δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβάσει αρμοδίως το σχετικό αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί διορίσθηκε μόλις εσχάτως καθηγητής Οικονομικών και μόλις πριν από έναν μήνα φιλόλογος, ενώ από τους συνολικά ένδεκα μαθητές που θα αριθμούσε φέτος η γ΄λυκείου στους Φούρνους, οι επτά αποχώρησαν νωρίς, προκειμένου να φοιτήσουν σε σχολεία της Σάμου και της Αθήνας και να μη χάσουν τη χρονιά.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ Ικαρίας, Φούρνων και Σάμου, έκαναν λόγο για «υποκρισία» εκείνων που δηλώνουν ότι θα πράξουν τα πάντα για να μην κλείσει το σχολείο στο ακριτικό νησί. «Εμείς, από τα Χριστούγεννα κάναμε σχέδια να δώσουμε πανελλαδικές εξετάσεις στην Ικαρία, καθώς λόγω του ότι είμαστε λίγα παιδιά, δεν γίνονται εξετάσεις στο νησί μας. Όταν, όμως, είδαμε την έλλειψη καθηγητών, αποφασίσαμε να μην διαγωνιστούμε, γιατί νιώθουμε και είμαστε ανέτοιμες» δήλωσαν οι μαθήτριες και πρόσθεσαν: «Είναι άδικο για τα παιδιά των Φούρνων να μην απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τους μαθητές της υπόλοιπης Ελλάδας. Ας έρθουν οι υπεύθυνοι στη θέση μας και ας μας απαντήσουν αν με μία, ή δύο ώρες μάθημα, θα μπορούσαν να τα καταφέρουν να διαγωνιστούν ισότιμα με τα άλλα παιδιά» δήλωσαν οι τρεις από τις τέσσερις μαθήτριες των Φούρνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.