Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος σε μαθητές 60 δημοτικών της Αθήνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πραγματοποιηθεί από τους Γιατρούς του Κόσμου στα πλαίσια του προγράμματος «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ».

Στα πλαίσια του προγράμματος «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ», που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών, οι Γιατροί του Κόσμου μέσω των εθελοντών παιδοδοντιάτρων θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις και πρωτογενείς ελέγχους της στοματικής υγείας σε μαθητές 60 δημοτικών σχολείων της Αθήνας.

Οι εθελοντές παιδοδοντίατροι, που στελεχώνουν την κινητή μονάδα, ελέγχουν τις στοματικές κοιλότητες των παιδιών και πραγματοποιούν φθοριώσεις σε 7.500 παιδιά της Αθήνας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα να παραπεμφθούν και να εξυπηρετηθούν τα παιδιά των οικογενειών που αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τη βασική περίθαλψη. Η παραπομπή για τις δυσκολότερες οδοντιατρικές περιπτώσεις πραγματοποιείται στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των ΓτΚ στο κέντρο της Αθήνας και στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ - Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης Πρωτογενών Οδοντιατρικών Αναγκών Παίδων Αθηνών», ανήκει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στηρίζεται στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και των Γιατρών του Κόσμου και υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.

Η πρωτοβουλία «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ» φιλοδοξεί να λάβει θεσμικό επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα με την προσέλκυση χορηγών και τη σταδιακή ενεργοποίηση περισσότερων μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης της σχολικής και επιστημονικής κοινότητας σε όλη την χώρα.

Οι Γιατροί του Κόσμου με αφορμή την οδοντιατρική πρωτοβουλία «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ», που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών σε παιδιά της Αθήνας, έδωσε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.