Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Φεστιβάλ επηρεασμένο από το ποδήλατο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα προηγηθεί ποδηλατοπορεία και ξενάγηση των συμμετεχόντων καλλιτεχνών στην πόλη της Καρδίτσας.

Πραγματοποιείται αύριο το μεσημέρι η επίσημη έναρξη του 1ου Influence Art & Expression Festival που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας, στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς. Θα προηγηθεί ποδηλατοπορεία και ξενάγηση των συμμετεχόντων καλλιτεχνών στην πόλη της Καρδίτσας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, όπου τονίστηκε, ότι με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία και Βέλγιο) και με την φιλοδοξία να αποτελέσει την αφετηρία ενός νέου πολιτιστικού θεσμού, πραγματοποιείται το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας.

Το θέμα του φεστιβάλ, ανέφερε ο δήμαρχος Καρδίτσας Κωνσταντίνος Παπαλός, είναι επηρεασμένο από την πόλη της Καρδίτσας και δεν είναι άλλο από το ποδήλατο. Το αγαπημένο διαχρονικά μέσο μετακίνησης των Καρδιτσιωτών κάθε ηλικίας, το σήμα κατατεθέν και σύμβολο της πόλης, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσης καλλιτεχνών από το χώρο της ζωγραφικής, του comic, του video art, του graffiti, του χορού, κ.α. από όλη την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετέχουν με τις δημιουργίες και τις ερμηνείες τους στο Φεστιβάλ, υπογράμμισε ο δήμαρχος Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται επίσης και μία μοναδική έκθεση αναπαλαιωμένων ποδηλάτων, πολλά από τα οποία είναι πραγματικά έργα τέχνης, σπάνιες αντίκες άλλων εποχών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.