Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Στο «μικροσκόπιο» η επίδραση των αυγών στη μνήμη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστήμονες θα εξετάσουν κατά πόσο μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας.

Τα αυγά αποτελούν πηγή δυο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης η κατανάλωση των οποίων έχει ήδη συσχετιστεί με την προστασία της όρασης των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ υπάρχουν και έρευνες που τις συσχετίζουν με τη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας.

Τώρα οι αμερικανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου Tuffts σκοπεύουν να εξετάσουν κατά πόσο αυτό ισχύει στην πράξη, δηλαδή σε όσους τρώνε καθημερινά αυγά.

Δυο αυγά την ημέρα θα τρώνε καθημερινά επί έξι μήνες οι συμμετέχοντες στο σχετικό πείραμα και στο τέλος των έξι μηνών η απόδοσή τους σε τεστ μνήμης, λογικής, λεκτικής ικανότητας και συγκέντρωσης της προσοχής θα συγκριθούν με εκείνα μιας ομάδας συμμετεχόντων που δεν καταναλώνουν αυγά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Tuffts αναμένουν να διαπιστώσουν μια σημαντική υπεροχή στις νοητικές λειτουργίες όσων θα καταναλώνουν τα αυγά.

Κατά μέσο όρο, ένας κρόκος αυγού περιέχει 30 mg/100γρ λουτεΐνης και 25mg/100γρ ζεαξανθίνης και σύμφωνα με έρευνες ο οργανισμός μας απορροφά καλύτερα τα δυο αυτά αντιοξειδωτικά όταν προέρχονται από τα αυγά συγκριτικά π.χ. με άλλες πηγές όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.