Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Στο ΣτΕ η ΠΟΣΠΕΡΤ κατά του ανταποδοτικού τέλους για τη ΝΕΡΙΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν να κριθεί η υπουργική απόφαση παράνομη και αντισυνταγματική.

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζεται το ύψος του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΝΕΡΙΤ ως αντισυνταγματική και παράνομη ζητεί με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και ο πρόεδρος της Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Στην προσφυγή τους υπογραμμίζουν ότι τόσο η απόφαση όσο και ο τρόπος είσπραξης του αντιβαίνει στο Σύνταγμα αφού επιβάλλεται σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος ανεξάρτητα αν βλέπουν ή όχι τηλεόραση, με συνέπεια να αποτελεί φόρο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην προσφυγή τους:

«…Οι φορολογούμενοι ήδη επιβαρύνονται για τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ), που λειτουργεί εν μέρει και χρηματοδοτείται μέσω κρατικού προϋπολογισμού και επιβαρύνονται εκ νέου για την ίδια αιτία μέσω του νέου ανταποδοτικού τέλους».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το ΣτΕ, με οριακή πλειοψηφία, έκρινε συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ και των θυγατρικών της, απορρίπτοντας προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ. Σύμφωνα με το ΣτΕ το κλείσιμο ήταν μικρής διάρκειας, αφού σε μικρό σχετικά διάστημα λειτούργησε νέος φορέας και άρα δεν τίθεται θέμα νομιμότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.