Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Με ένα τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων (8-11 Μαρτίου), ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ η αυλαία των δράσεων, που έχουν τίτλο «Πολιτισμός είναι η θέση της γυναίκας στην κοινωνία», θα ανοίξει το ερχόμενο Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με τη συζήτηση «Από τον Πάρη της Τροίας στον Ολάντ της Γαλλίας».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ενώ προσκεκλημένες είναι οι γυναίκες βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης. Στόχος της εκδήλωσης είναι η συλλογή υπογραφών για την προσβολή της προσωπικότητας της Ελληνίδας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Την ίδια μέρα, στις 9:30 το βράδυ, στην Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Sheila Jordan, μια από τις πιο δημιουργικές τραγουδίστριες της jazz και μοναδική ερμηνεύτρια των blues.

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια αφορμή να θίξουμε κάποια πράγματα, να προβάλλουμε και να προβληματιστούμε για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Θα πρέπει όμως και στη διάρκεια της χρονιάς να γίνονται δράσεις για γυναικεία θέματα» δήλωσε, το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου.

Θα ακολουθήσουν την Κυριακή, 9 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο Αλέξανδρο τρεις ταινίες, «σταθμός» για τη γυναίκα, σε εκδήλωση, με τίτλο «Κυριακή με σινεμά, σάντουιτς και μπύρα... και καφέ».

Τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, θα τιμηθούν έξι Ελληνίδες ηθοποιοί, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Φιλαρέτη Κομνηνού, η Θέμις Μπαζάκα, η Ανέζα Παπαδοπούλου, η Σοφία Φιλιππίδου και η Λυδία Φωτοπούλου, ενώ την Τρίτη, 11 Μαρτίου, θα γίνει ξενάγηση στην εικαστική έκθεση, με τίτλο "Γυναίκες δημιουργοί στα χρόνια της Ρωσικής Πρωτοπορίας" στη Μονή Λαζαριστών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.