Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η ανακύκλωση μπαίνει στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μπλε κάδους από τις 25 Φεβρουαρίου.

Πρεσβευτές της ανακύκλωσης θα γίνουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Από τις 25 Φεβρουαρίου, οι μπλε κάδοι θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αυλές των σχολικών συγκροτημάτων, ενώ θα τοποθετηθούν, επίσης, χάρτινοι κάδοι συλλογής εντύπων-χαρτιών και θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, με θέμα την ανακύκλωση στα σχολεία και με τίτλο «Ανακύκλωση στις αυλές μας», που θα εφαρμόσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τη σχολική κοινότητα.

Το πρόγραμμα αφορά την καθημερινή βιωματική συμμετοχή των μαθητών στην ανακύκλωση και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.). Αρχικά, η δράση θα ξεκινήσει από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και ακολούθως θα επεκταθεί σε γυμνάσια και λύκεια.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γίνουν πρεσβευτές της ανακύκλωσης. Θα κάνουν καθημερινή πρακτική, θα αντιληφθούν την χρησιμότητα της ανακύκλωσης για τη μείωση των απορριμμάτων και θα την αναγνωρίζουν ως λύση για την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.