Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Κεγκέρογλου: Στα "βαρέα και ανθυγιεινά" η αγροτική εργασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την άποψη ότι η αγροτική εργασία θα πρέπει να ενταχθεί στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, διατύπωσε, μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου. Αφορμή για τη δήλωσή του αυτή, ο κ. Κεγκέρογλου πήρε από τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή για το ποσοστό αναπηρίας που τίθεται ως προϋπόθεση για τη χορήγηση αναπηρικής σύνταξης σε αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ. «Είμαι της άποψης ότι η αγροτική εργασία- όχι η άσκηση εκμετάλλευσης αγροτικής περιουσίας- είναι εργασία που πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά, με την έννοια που έχουμε γνωρίσει» δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Προηγουμένως πάντως ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε πως «είναι άλλο εκείνος που εργάζεται από το γραφείο του και είναι επιχειρηματίας αγρότης γιατί έχουμε κάποιους που δεν ανεβαίνουν στο τρακτέρ ούτε πάνε στο χωράφι και άλλο εκείνοι που είναι μικροαγρότες και μεσαίοι αγρότες και άρα πρέπει να δούμε τι αντιπροσωπεύει η εργασία του καθενός». Στο σημείο αυτό ο υφυπουργός Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το ποσοστό αναπηρίας αγροτών για την αναπηρική σύνταξη από τον ΟΓΑ, δεδομένου ότι υπάρχει απόκλιση με τα ποσοστά που ισχύουν την ίδια στιγμή για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.

Εξάλλου, ο κ. Κεγκέρογλου, κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου και σε κριτική του βουλευτή για τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, υπογράμμισε ότι η ρύθμιση είναι καλή καθώς αφορά τα δάνεια στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ και προβλέπει ότι δεν θα ενεργοποιηθούν αναγκαστικά μέτρα για μια διετία. Κάλεσε λοιπόν τον βουλευτή ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι ρυθμίσεις που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή δεν αποδίδουν, να μην απαξιώνει τα μέτρα διότι ακούνε οι αγρότες και αποθαρρύνονται να πάνε να ρυθμίσουν τα δάνεια τους με μια καλή ρύθμιση.

Ο υφυπουργός Εργασίας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη για τα στεγαστικά προγράμματα στήριξης εργαζομένων, έκανε ειδική αναφορά στην πορεία υλοποίησης των δράσεων για στήριξη των σεισμοπλήκτων στο Ληξούρι και ενημέρωσε ότι για τους πληγέντες έχει δοθεί ήδη το εφάπαξ βοήθημα, είναι περίπου 1.000 εκείνοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τη χορήγησή του, ενώ έχει προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή προκαταβολής για την αντικατάσταση οικοσκευής. Τα πρώτα χρήματα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κεγκέρογλου, θα αρχίσουν να δίνονται την Παρασκευή ώστε οι πληγέντες να μπορέσουν να προχωρήσουν στην αντικατάστασή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.